Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

«Πράσινο φως» για την έναρξη πέντε πρωταθλημάτων - Ξεκινάει προπονήσεις ο Αλμωπός

Η ενημέρωση από τη ΓΓΑ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έκανε γνωστό ότι δόθηκε το “πράσινο φως” από τις αρμόδιες αρχές, για την έναρξη πέντε εγχώριων πρωταθλημάτων και την επιστροφή στις προπονήσεις τεσσάρων ακόμη. Ξεκινάει προπονήσεις την Δευτέρα ο Αλμωπος.


Η Α1 στο μπάσκετ γυναικών και το χάντμπολ, με το πόλο σε άνδρες και γυναίκες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα, μεταξύ των οποίων και η Α2 στο μπάσκετ ανδρών.


Ο Αλμωπος ξεκινάει την Δευτέρα προπονήσεις στο γήπεδο της Αψαλου και το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσεις 28 Μαρτίου. Οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου υποβάλλονται σε μοριακά τεστ, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.


Η ενημέρωση από τη ΓΓΑ

H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε ομόφωνα:


• Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

– Α1 μπάσκετ Γυναικών, 

– Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

– Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

 

• Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:

– Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών, 

– Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών, 

– Α2 μπάσκετ Ανδρών

– Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

 

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

 

• Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

– αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,

– υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,

– άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

 

• Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365