Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Λ. Προκοπίδης: Πρόταση προς τους αρχηγούς των παρατάξεων του Δήμου Αλμωπίας για το έργο του οδικού δικτύου

Διαβάστε την ανάρτηση του Λάκη Προκοπίδη

Διαβάστε την ανάρτηση του Λάκη Προκοπίδη:


ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί και το Δήμο μας και για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες, είναι το εθνικό δίκτυο στο Νομό και τα μεγάλα έργα που θα ενταχθούν  στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η συζήτηση περιστρέφεται  στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και ειδικά  στις παρακάμψεις των Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας(Τμήμα Μελίσσι-Παραλίμνη & Χαλκηδόνα-Παραλίμνη).

Είναι σημαντικά έργα, που θα συμβάλλουν στην παραπέρα ανάπτυξη της Αλμωπίας και την Τουριστική προοπτική της Λουτρόπολης.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την συμβολή των οδικών αξόνων: Αριδαίας-Αψάλου-Μαυροβουνίου,  Μαυροβουνίου- Μελισίου και Παραλίμνης-Χαλκηδόνας, στην ανάπτυξη της Επαρχίας μας, που από κατάληξη, με αιχμή του δόρατος τα Λουτρά Πόζαρ, έγινε ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις το χρόνο.

Για το θέμα της ένταξης των έργων, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας από δηλώσεις τοπικών κυβερνητικών παραγόντων.

Οι δηλώσεις όμως του Υπουργού Μεταφορών, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, είναι άκρως ανησυχητικές, για τις παρακάμψεις των Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.

Μίλησε μόνο για μελέτες και νέα χάραξη του δρόμου Μαυροβουνίου-Έδεσσας, που θα ολοκληρωθούν το 2023. Μέχρι τότε όμως, θα έχει ολοκληρωθεί ο πίνακας των έργων και θα είναι αδύνατη η ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο των παρακάμψεων, είναι ζωτικής σημασίας για την Αλμωπία(ασφαλή μετακίνηση πολιτών- οικονομική ανάπτυξη).

Σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία των τοπικών Κυβερνητικών Βουλευτών αλλά και τα κροκοδείλια δάκρυα της Βουλευτού της αντιπολίτευσης, όπου όταν είχε την δυνατότητα ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης, δε φρόντισε για την επίλυσή του.

Οι παρακάμψεις  των Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες απαλλοτριώσεων και χρονοβόρες δικαστικές αποφάσεις τόσο για την αξία της γης, όσο και για τα υπερκείμενα. 

Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη ευθύνη για τις καθυστερήσεις, τόσο από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, όσο και από την Περιφέρεια,  που απορρέουν από την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την κατασκευή του έργου.

Για το λόγο αυτό προτείνω την συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, για την διαμόρφωση ενός διεκδικητικού πλαισίου και την άσκηση πιέσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής των έργων.

Όσοι ζούμε στην Πέλλα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κυβερνητικός χρόνος στον νομό για τα μεγάλα οδικά έργα, σταμάτησε στο 2004.


*Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να καλύψει το παραγωγικό κενό που προκλήθηκε, λόγω της πανδημίας. Για την Ελλάδα, έχουν υπολογιστεί να δοθούν περίπου 20 δις, σε στοχευμένες δράσεις και σε συγκεκριμένους τομείς(ψηφιακή μετάβαση, πράσινη ανάπτυξη, προώθηση απασχόλησης και επενδύσεων, αναδασώσεις κ.α.).

5 σχόλια:

  1. Αυτά έπρεπε να τα είχατε λύσει την εποχές της παντοδυναμίας σας ήρεμα το αναφέρω για να θυμόμαστε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κυβερνητικός χρόνος σταμάτησε πολύ πριν το 2004,αν νομίζεις ότι η παράταξη και ο βουλευτής που υπηρέτησες για πολλά χρόνια πρόσφεραν τα μέγιστα κάνεις πολύ μεγάλο λάθος κύριε προκοπιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποια περίοδο αναφέρεσαι, γιατί όλα τα μεγάλα έργα του Νομού έγιναν τη κυρίως τη δεκαετία του 90 και αρχές του 2000.

      Διαγραφή
  3. Κυβερνητικός χρόνος...

    Τι άλλο θα διαβάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έστω και αργά κατάλαβε τα προβλήματα προωθώνυας λύσεις. Να υπενθιμήσω ότι στην κορυφωση εξουσίας του αφέντη του, κάποιοι εκλεγμένοι η μη έτσι διεκδικουσαν κάτι παρομοια, υψίστης σημασίας για την Πέλλα - Αλμωπία θέματα αλλά μάταια. Τ Ω Ρ Α ξεκίνάμε πάλι απο την αρχή αλλά βρίσκεις ανθρώπους όπως και παλιά που δεν ακούν. Επαινώ τον τρόπο , έστω και αργά. Αναγνωρίζω την θετική προσπάθεια του συμβούλου και θα προσπαθήσω να την βοηθήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365