Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Δ. Μπίνος: Η Δημοτική Αρχή δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της άρδευσης

Δελτίο Τύπου

Ο καθορισμός της αρδευτικής περιόδου έτους 2021, των τομέων άρδευσης, του αριθμού υδρονομέων ανά τομέα και της διάρκειας απασχόλησης, ήταν ένα από τα θέματα της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας της Τρίτης 9/3/2021.


Η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε χρόνος έναρξης της αρδευτικής περιόδου να είναι η 1 Μαΐου και χρόνος λήξης η 30 Σεπτεμβρίου 2021. Επίσης, εισηγήθηκε ο συνολικός αριθμός των υδρονομέων να είναι 62, εκ των οποίων κάποιοι θα έχουν τρίμηνη απασχόληση και κάποιοι τετράμηνη.


Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ανέτοιμη και πρόχειρη. Αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων, όπως τα αυλάκια που δεν έχουν καθαριστεί και οι αγροτικοί δρόμοι που παραμένουν ασυντήρητοι. Παράλληλα, ο κ. Μπίνος έκανε λόγο για ανισότητα μεταξύ των υδρονομέων, καθώς κάποιοι θα απασχοληθούν για τρεις μήνες και κάποιοι για τέσσερις, ενώ υπογράμμισε πως το 2019 οι υδρονομείς ήταν 73, ενώ η σημερινή Δημοτική Αρχή επέλεξε να τους μειώσει σημαντικά δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία της άρδευσης. Τέλος, αναφέρθηκε στον ερασιτεχνισμό με τον οποίο διαχειρίζεται η σημερινή Διοίκηση αυτόν τον σημαντικό τομέα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι από το 2019 δεν υπάρχει ανάδοχος για την άρδευση.


Όπως είπε ο κ. Μπίνος, «δεν ψηφίζουμε την έλλειψη ετοιμότητας της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της άρδευσης».

4 σχόλια:

  1. Εσύ 5 χρόνια δεν ήσουν έτοιμος... τουλάχιστον πέρυσι τα καθάρισαν τα αυλάκια εσύ στα 5 χρόνια πόσες φορές τα καθάρισες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια αυλάκια καθάρισαν που έβρεχε 5 λεπτα στους Προμάχους και γέμιζαν νερά οι δρόμοι?Θα μας τρελάνετε πια και στα 2 χρόνια αυτό για τα αυλάκια είχες να μας πείς?ο μοναδικός συνδυασμός που είναι όλοι για παραίτηση...ο επόμενος Δήμαρχος θα επωμιστεί το κόστος καθώς δεν θα έχει εξασφακιστεί ούτε ένα ευρώ

      Διαγραφή
  2. Ενώ εσύ όταν ήσουν κ.Μπινο οι υδρονομεις σταματούσαν να δουλεύουν 1 Σεπτεμβρίου και ο κόσμος πότιζε και ανάγκες ως και 20 Σεπτεμβρίου... Μπαχαλο δηλαδή.... Επίσης υπήρχαν χωριά για 2 και 3 Χρόνια οι υδρονομεις δεν κατέθεταν τα υδρονομικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό ειναι όλοι οι ''πολιτικοι'' να μην κάνουν μην κρίνουν μόνο αλλά εφόσον ''γνωρίζουν'' πως θα λυθεί ενα θέμα να δίνουν τις λύσεις και να βοηθιούνται μεταξύ τους ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα για τα συμφέροντα των ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι των δικών τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365