Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Μήνυμα

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που τιμάται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, γιορτάζεται φέτος από τον ΟΗΕ, με το εξής ερώτημα προς τους ανθρώπους όλης της γης: «Τι σημαίνει το νερό για εσάς»; Απαντώ: Αν για ένα πράγμα αισθάνομαι ευλογημένος στη ζωή μου, είναι ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλμωπία, έναν τόπο γεμάτο νερά. Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι, ξεχνάμε τη σημασία του πολυτιμότερου αγαθού στον κόσμο, ξοδεύοντας το αλόγιστα. Ζούμε σε έναν τόπο, με συγκλονιστικό υδρολογικό πλούτο, τον οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε.


Για να γίνει αυτό πρέπει να γνωρίζεις την ανάγκη να ανταποκρίνεσαι με συγκεκριμένες ενέργειες. Όχι μόνο με τη συντήρηση ή τη βελτίωση των εγκαταστάσεων νερού, αλλά και με την επένδυση στο μέλλον, την εκπαίδευση των νέων γενεών στη χρήση και τη φροντίδα του νερού. Αυτό το καθήκον της ευαισθητοποίησης αποτελεί προτεραιότητα σε έναν κόσμο στον οποίο τα πάντα απορρίπτονται και περιφρονούνται, και ο οποίος ξαναλέω, σε πολλές περιπτώσεις δεν εκτιμά τη σημασία των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας ως Αλμωπία αλλά και ως Ελλάδα.


Οι νέες γενιές καλούνται - μαζί με όλους τους κατοίκους του πλανήτη - να εκτιμήσουν και να υπερασπιστούν αυτόν τον πόρο. Είναι ένα καθήκον που ξεκινά με τη συνειδητοποίηση, ότι ήδη εδώ και χρόνια υπάρχουν χώρες που υφίστανται τις αναπόφευκτες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και όλων εκείνων που είναι θύματα μιας άλλης μορφής εκμετάλλευσης και μόλυνσης του νερού μέσω διαφόρων παραγόντων. Αυτή η εκπαιδευτική πρόκληση, θα δημιουργήσει ένα νέο όραμα αυτού του αγαθού, μεγαλώνοντας γενιές που θα εκτιμούν και θα αγαπούν τους πόρους που μας δίνει η μητέρα Γη.


Είμαστε μια περιοχή μικρή στο χάρτη αλλά μεγάλη στον όγκο των υδατικών πόρων. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν χρηματοδοτικά σχέδια καθώς και ευρείας κλίμακας έργα νερού. Αυτή η αποφασιστικότητα, θα οδηγήσει στην υπέρβαση της έννοιας της μετατροπής του νερού σε είδος πολυτελείας και σε κάτι το δυσεύρετο. Δέσμευσή όλων μας, η Αλμωπία να συνεχίσει στο μέλλον, να αποτελεί έναν τόπο γεμάτο νερά και ζωή!


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ

Δήμαρχος Αλμωπίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365