Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

Ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα θέλει η κυβέρνηση – Περιμένει το ΟΚ των ειδικών

Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, όλα τα σενάρια δείχνουν Απρίλιο!

Μπορεί να “απελευθερωθούν” οι διαδημοτικές μετακινήσεις από την άλλη Δευτέρα, 29 Μαρτίου; Η κυβέρνηση θέλει, αλλά περιμένει το τελικό “πράσινο φως” από τους ειδικούς. Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, όλα τα σενάρια δείχνουν Απρίλιο! 


Σήμερα οι επιστήμονες στη σύσκεψη τους θα επεξεργαστούν την πρόταση της κυβέρνησης για άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και με το αυτοκίνητο, ακόμη και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα self test κρίνουν λιανεμπόριο και εστίαση.


Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι της παρούσης, όμως σήμερα (26.03.2021) οι επιστήμονες θα κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για το πότε αναμένεται η ομαλοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης.


Ο στόχος παραμένει τα καταστήματα να ανεβάσουν ρολά στις αρχές Απριλίου, όμως η εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο να συμβεί πριν από τις 12 Απριλίου.


Όσο πιο αργά μέσα στον Απρίλιο ανοίξουν τα καταστήματα, τόσο πιο «ελεύθεροι» θα είναι οι τρόποι λειτουργίας τους δηλώνει στέλεχος της κυβέρνησης.


Εφόσον το άνοιγμα του λιανεμπορίου γίνει το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει με τη μέθοδο του click away και με μήνυμα στο 13032, το οποίο θα έχει τρίωρη διάρκεια.


Κριτής το self test

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο το self testing να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός.


Ενδεχομένως να καταστεί υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε τομείς που θα ανοίξουν, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση.


Η στρατηγική για το θέμα των self test θα παρουσιαστεί σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.


Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Τσικρίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365