Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Οδικός άξονας και χρηματοδοτήσεις Δήμων στη συνάντηση Σταμενίτη με Υπ. Υποδομών & Μεταφορών

Δελτίο Τύπου

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή συνάντησε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με σκοπό την εξέταση των ζητημάτων που αφορούν το Νομό Πέλλας. 


Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υπουργό ότι τα αιτήματα που είχε ο ίδιος καταθέσει, σε συνεργασία με τους Δήμους, τον περασμένο Σεπτέμβριο για χρηματοδοτήσεις των Δήμων Πέλλας και Αλμωπίας του Νομού Πέλλας έχουν εγκριθεί. Συγκεκριμένα, για το Δήμο Πέλλας εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 385.000 ευρώ ενώ για το Δήμο Αλμωπίας ύψους 300.000 ευρώ. Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός το Βουλευτή, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να εκταμιευτούν τα χρήματα οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν τα τεχνικά δελτία. 


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για την απόφαση του να υλοποιηθεί το έργο του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα είτε μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ. Με την απόφαση αυτή, όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης, ξεμπλοκάρει και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Νομού Πέλλας και για τους πολίτες της. 


Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, αναφορικά με το οποίο ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποκλειστεί κάθε περιθώριο να χαθεί χρόνος. Ο Υπουργός από την πλευρά του απάντησε ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αισιοδοξεί ότι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Άλλωστε υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο έχει χαρακτηρίσει την κατασκευή του οδικού δικτύου ως έργο εθνικής σημασίας, εντάσσοντάς το στο άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365