Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

«Άμεσα οι διαδικασίες για κάλυψη των ζημιών από τον παγετό»

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη

Μαζί με την προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μαρία Παππά και παραγωγούς από τη Δημοτική Ενότητα Κύρρου του Δήμου Πέλλας, οι Βουλευτές της ΝΔ  Πέλλας επισκέφθηκαν σήμερα, 26 Μαρτίου 2021, τα κτήματα της περιοχής, όπου διαπιστώσαν  ότι τα δένδρα έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών. 


Όπως τους πληροφόρησε η κ. Παππά, τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε αναγγελία ζημιών, για τις καλλιέργειες ροδακίνων, νεκταρινιών, δαμάσκηνων, και ακτινίδιων, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας και συνεπώς καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Για τις εν λόγω καλλιέργειες άμεσα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΛΓΑ.


Από την πλευρά του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης  επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφιμων κ. Στρατάκο και το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλο, με σκοπό να τους ενημερώσει για την κατάσταση αλλά και να τους μεταφέρει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού που στοχεύει στην κάλυψη των ζημιών που προκαλούνται σε παραγωγές από έντονες καιρικές συνθήκες (θεομηνίες, πλημμύρες, χαμηλές θερμοκρασίες κτλ.), ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης ζήτησε να εξεταστεί το αίτημα για κήρυξη του συνόλου του Νομού Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου οι καλλιέργειες που επηρεάστηκαν από τον παγετό και οι οποίες δε βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής που καλύπτει ο ΕΛΓΑ, να μπορέσουν να αποζημιωθούν. 


Στόχος της παρέμβασης του Βουλευτή Πέλλας είναι να εξασφαλιστεί ότι κανένα είδος φυτικού κεφαλαίου, και συνεπώς κανένας παραγωγός, δεν θα μείνει εκτός προγράμματος αποζημιώσεων αλλά και να εξασφαλιστούν τα χρήματα για να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις χωρίς καθυστέρηση.  


Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σύνολο των καλλιεργειών του Νομού Πέλλας προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος και το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί σε όλα τα είδη και σε εν συνεχεία να προχωρήσουν οι παραπάνω διαδικασίες, ανάλογα με το στάδιο της παραγωγής που βρίσκεται κάθε καλλιέργεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365