Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Τα αιτήματα των παραγωγών λαϊκών αγορών μετέφερε ο Διονύσης Σταμενίτης

Δελτίο Τύπου

Τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας - Θράκης για το επικείμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών και του υπαίθριου εμπορίου, κατέθεσε με κοινοβουλευτική του αναφορά ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.  


Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 ο Βουλευτής επικοινώνησε εκ νέου με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με το ζήτημα. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με το Γενικό Γραμματέα σημείωσε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές φέρνουν ανακατατάξεις, οι οποίες προβληματίζουν τους παραγωγούς των λαϊκών. Πρόκειται, εκτός των άλλων, και για τα ζητήματα που αφορούν τη διατήρηση της ποσόστωσης των συμμετεχόντων (συμμετοχή 50 – 50 παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών οπωρολαχανικών και βιομηχανικών ειδών) αλλά και ζητήματα όπως ο τρόπος έκδοσης και η ισχύς των αδειών ανά συγκεκριμένες κατηγορίες. 


Στο πλαίσιο της διαβούλευσης ο κ. Σταμενίτης ζήτησε την αναλυτική επεξεργασία των σημείων που προκαλούν ερωτήματα καθώς, όπως επισήμανε, είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε ρυθμίσεις που από τη μια θα ευνοούν τη λειτουργία των λαϊκών και θα εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο, και από την άλλη θα προστατεύουν τους επαγγελματίες του κλάδου και τους καταναλωτές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365