Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Λ. Προκοπίδης για δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας: Πάγωσε το χαμόγελο μου...

Διαβάστε την ανάρτηση του Λάκη Προκοπίδη

Διαβάστε την ανάρτηση του Λάκη Προκοπίδη:


Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τις νέες εξαγγελίες για την ολοκλήρωση κατασκευής του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και ειδικά ότι αφορά τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών.

Ένα σημαντικό έργο για την ασφαλή μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Για εμάς τους κατοίκους της Αλμωπίας, θα είναι κάτι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουμε για να αυξήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών και την τουριστική προοπτική του Δήμου μας.

Όμως,  όταν διάβασα τις λεπτομέρειες της εξαγγελίας και του τρόπου προκήρυξης του έργου, πάγωσε το χαμόγελό μου…

Το έργο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και όχι μέσω της σίγουρης διαδικασίας του ΕΣΠΑ 2020-2027(ύψους 22 δις).

Η Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) καθιερώθηκε με τον Ν. 3989/2005, με σκοπό ο ιδιωτικός τομέας να αποκτήσει πρόσβαση, σε μια νέα μεγάλη αγορά, αυτής της παροχής υπηρεσιών και της κατασκευής έργων, έναντι ανταλλάγματος.

Το έργο, επιτέλους αναγνωρίστηκε ότι έχει ετοιμότητα μελετών από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, παρά τα όσα λέγανε διάφορα πολιτικά πρόσωπα του νομού και θα προκηρυχθεί τον φθινόπωρο του 2021.

Ο Ανάδοχος, θα πρέπει να αναζητήσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση από διάφορες ιδιωτικές τράπεζες, με εγγύηση του Δημοσίου. Μια πολύπλοκη διαδικασία, που θα διαρκέσει… και αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις ή άλλα προβλήματα, το έργο θα ξεκινήσει μετά από 2-3 χρόνια.

Επίσης, είναι πιθανόν θα υπάρξουν προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και τότε μάλλον θα έχουμε ένα νέο μετρό Θεσσαλονίκης…

Αν η Κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να πραγματοποιήσει άμεσα το έργο, θα επέλεγε την διαδικασία ένταξής του, στο ΕΣΠΑ 2020-2027, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ας κρατήσουν λοιπόν, οι χοροί και τα πανηγύρια…, μέχρι να ξεκινήσει το έργο.

2 σχόλια:

  1. Ολοσωστος! Στα λόγια και στα πανηγύρια πρώτοι όλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό Λάκη έπρεπε να είχε γίνει τον καιρό τής παντοδυναμίας σας που το χρήμα έτρεχε άφθονο ξέρεις εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365