Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Δ. Γιάννου: Αποζημιώσεις για τις ζημίες στην αγροτική παραγωγή

Δελτίο Τύπου

Ο κομβικός ρόλος της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή μας καθιστά τις ζημίες που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες από την πρόσφατη παγωνιά δυσβάστακτες όχι μόνο για τους πληττόμενους αγρότες, αλλά και για την τοπική οικονομία στο σύνολό της. 


Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, σπουδή και σύνεση την κατάσταση και έχουμε έρθει σε επαφή με την ηγεσία του ΕΛΓΑ προκειμένου να ζητήσουμε την άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να υπάρξουν αποζημιώσεις για τους αγρότες μας. Στην παρούσα φάση ένα πρώτο σημαντικό βήμα είναι η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βεβαίως, οι αγρότες μας επιθυμούν να έχουν καλή παραγωγή και να βγάλουν το εισόδημά τους από την παραγωγή τους και όχι από αποζημιώσεις, αλλά δυστυχώς η παγωνιά έχει κάνει εκτεταμένες ζημιές και ζητούμε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.


Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά: 

«Από την πρώτη στιγμή αιρετά στελέχη του Δήμου Έδεσσας βρέθηκαν στα χωράφια που έχουν υποστεί ζημίες και θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Σαμλίδη, όσο και όλους τους Προέδρους και Συμβούλους, που συνέβαλαν στην άμεση διάγνωση της κατάστασης.

Έχουμε την τύχη να είναι επικεφαλής του ΕΛΓΑ ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, φίλος από παλιά και εξαιρετικά άξιο στέλεχος, που γνωρίζει τα προβλήματα και τα αντιμετωπίζει με γνώση και ευαισθησία. Από την πλευρά μας, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Βουλευτές προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365