Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Ολοκληρωτική η καταστροφή για τους αγρότες στο Νομό

Δελτίο Τύπου

Σε απόγνωση πια οι αγρότες στο νομό Πέλλας βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται, με τους κυβερνώντες να δίνουν μόνο υποσχέσεις. Μεγάλα λόγια στις επισκέψεις στο νομό και ψεύτικα λόγια για τις αποζημιώσεις.


Από τις αρχές του χρόνου κι ενώ οι αγρότες «ζεσταίνουν» μηχανές ήρθε επιτέλους το de minimis του 2020 για τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού. Την ίδια ώρα που στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στεριώνει πρόεδρος, το προσωπικό του ΕΛΓΑ απολύθηκε ή συνταξιοδοτήθηκε από τον φόβο ιδιωτικοποίησης του φορέα, όλα είναι στο αέρα όσον αφορά την καταγραφή ζημιών και καταθέσεις ενστάσεων.


Στην Πέλλα τον παγετό του Μαρτίου και του Απριλίου τον ακολούθησε από χθες το χαλάζι και πια τα απαιτούμενα μέτρα αντιμετώπισης της ολικής απώλειας εισοδήματος, όχι μόνο στους αγρότες, αλλά και στους συνεταιρισμούς, τους εποχικούς εργαζόμενους, τους μεταφορείς είναι άμεσα αναγκαία. Δεν μπορούν να περιμένουν οι αγρότες στο νομό την επόμενη φορά, μετά από όλη την καλλιεργητική περίοδο να μετρηθεί η ζημία που έχει φτάσει το 100%. 


Από την άλλη, ο καημός της κυβέρνησης είναι το άθλιο νομοσχέδιο που «εξαφανίζει» τους παραγωγούς και στις λαϊκές αγορές. 


Δεν πρέπει να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επίμαχες διατάξεις, που καταδιώκουν τον αγρότη-παραγωγό. Θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση, θα πρέπει να ακουστεί η φωνή τους και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναστείλει την ψήφισή του και να συζητήσει ουσιαστικά με τους παραγωγούς. Καταδιώκουν τους επαγγελματίες μικροπωλητές, τους παραγωγούς από το βασικό πεδίο μέσα από το οποίο είχαν την δυνατότητα να έχουν εισόδημα: την λαϊκή αγορά. 


Κύριε Μητσοτάκη σε μια Ελλάδα όπου ο αγροτικός πληθυσμός γερνάει, το ζητούμενο είναι η προσέλκυση νέων ανθρώπων που θα στελεχώσουν τον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία. Είναι χρέος της Πολιτείας η υποστήριξη τους με κάθε δυνατό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365