Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Εισήγηση Δημάρχου Αλμωπίας στην 1η Κ.Ε.Ε. για τον δρόμο Προμάχων - Μάιντεν

Δελτίο Τύπου

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στην όμορφη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι εμείς εδώ για να συζητήσουμε μία τελωνειακή Σύνδεση δύο χωρών, μία τελωνειακή σύνδεση πού προβλέπεται μετά την συνθήκη των Πρεσπών, την οποία και δεν πρόκειται να αναγνωρίσω προσωπικά σε καμία περίπτωση.


 Όπως και δεν πρόκειται να την αναγνωρίσει και ο ελληνικός λαός γιατί πολύ απλά δεν ρωτήθηκε. Έχω συζητήσει τηλεφωνικά αλλά και προσωπικά με τον πρόεδρο εδώ τον κύριο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και έχω εκφράσει την άρνησή μου στη συγκεκριμένη τελωνειακή σύνδεση η οποία μόνο προβλήματα θα φέρει, αν θα γίνει μέχρι τους Προμάχους. θα είναι ένα τυφλό σημείο εισόδου, καθώς πρέπει να γνωρίζετε ότι ο νομός Πέλλας δεν έχει κάθετο δρόμο προς την Εγνατία. 

Θα με έβρισκε σύμφωνο, η πρόταση που θα σας καταθέσω προφορικά, ευθύς αμέσως. Θεωρώ πως αν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε ώθηση και εξωστρέφεια στα αγροτικά μας προϊόντα και τον τουρισμό θα πρέπει να γίνει συνολικά ένας δρόμος που θα ξεκινάει από το νότο προς τον Βορρά και όχι αντίστροφα, προκειμένου η τελωνειακή σύνδεση να έχει έξοδο σύγχρονη και ασφαλή προς την Εγνατία Οδό. Πρέπει να το δούμε το θέμα συνολικά και σοβαρά προκειμένου ο οποιοσδήποτε τουρίστας, μεταφορέας, επισκέπτης να μπορεί να επικοινωνεί με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους όπως η Εγνατία. Προσωπικά ως κάτοικος του χωριού των Προμάχων, ως Δήμαρχος Αλμωπίας πιστεύω ότι με συνολική και ολοκληρωμένη παρέμβαση δίνεις ανάπτυξη σε μία περιοχή. Το να δημιουργηθεί ένα τελωνείο, που σας το ξαναλέω θα είναι ένα τυφλό σημείο εισόδου στην Ελλάδα και δεν θα έχει επικοινωνία με το υπόλοιπο δίκτυο μόνο Κερκόπορτες θα ανοίξει. Αν έγιναν λάθη πριν δύο χρόνια καλό θα είναι να μην τα συνεχίζουμε, αλλά και να τα διορθώνουμε. 

Η τοπική κοινωνία του Δήμου Αλμωπίας και ο νομός Πέλλας το 2021 θεωρώ πως άργησε αλλά πρέπει να έχει έναν κάθετο στην Εγνατία. Πιστεύω πως βιαζόμαστε υπερβολικά πολύ στο να υλοποιήσουμε μία τελωνειακή σύνδεση που δεν ξέρω ποιος την υπέδειξε, πότε και γιατί. Ξέρετε κάτι, εμείς οι αιρετοί κάνουμε λάθη όταν δεν ακούμε τον λαό. Αυτό συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε Εθνικό. Έτσι λοιπόν εγώ εδώ μεταφέρω την γνώμη της τοπικής κοινωνίας μας αλλά δεν έγινε το ίδιο όταν ο ελληνικός λαός διαμαρτυρόταν. Όλοι εδώ ζούμε, εδώ θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με τα ήθη και τα έθιμά μας της παράδοσης μας αρκεί όμως να υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός. Είμαστε φιλόξενοι, Είμαστε εξωστρεφείς, Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για την ευημερία των κατοίκων και των επιχειρήσεων αλλά θεωρώ πως πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολο της όλη η συνθήκη των Πρεσπών, καθώς παρατηρείται πρόβλημα στα αγροτικά προϊόντα που εξάγονται.

 Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να γίνει ολοκληρωμένη πρόταση παρέμβαση προκειμένου να έχουν αναπτύξει η Ελλάδα και τα Σκόπια. Εμείς οι αιρετοί και όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική πρώτα τον λαό που εκπροσωπούμε θα πρέπει να σκεφτόμαστε και μετά οτιδήποτε άλλο,

Σας ευχαριστώ.


9 σχόλια:

  1. Δεν μας νοιάζει η άποψη σου Δήμαρχε. Σεβαστή αλλά δεν μας νοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η λογική του Μπάτση είναι όπως της Αλβανίας του Χότζα. Κλειστά σύνορα, καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Και σε αυτό αποδεικνύεται πολύ λίγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν τον ψήφισα συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του πρώτα οδική σύνδεση Πέλλας με Εγνατία και μετά τελωνειακή σύνδεση με Σκόπια

      Διαγραφή
  3. Tora.dimarxos.meta.apo.teseraxronia.nerofilakas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tis.ales.ekloges.sigoura.i.nea.dimokratia.ta.se.stiriksi.👅👅👅🦻🦻👅👅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο άνθρωπος μπορεί μέχρι και για τη Χρυσή Αυγή να έχει θετική άποψη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μήπως αντιμετωπίζει τα θέματα σαν εργάτης που πρέπει να έχει μπράτσα και δύναμη?
    Τα ζητήματα που πρέπει να λύσει ο Δήμαρχος χρειάζονται γνώσεις ,εμπειρία και εφυϊα ....Τα έχουμε ?
    Δεν κόβουμε ξύλα για να βροντοφωνάζουμε χωρίς λόγο...
    Η νέα εποχή κρίνει πόσο ανοιχτά μυαλά έχουμε.Μένεις πίσω ή πας μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφου Δημαρχε δεν την αναγνωριζεις και ειναι δικαιωμα σου γιατι εσυ και ολοι οσοι πρωτοστατησατε στα συλλαλητηρια που διχασαν κυριως τη Βορεια Ελλαδα γιατι στην Αθηνα που ζω ελαχιστοι ανθρωποι ασχοληθηκαν δεν βγαινεται ξανα στους δρομους εδω και 2 χρονια που αλλαξε η κυβερνηση...
    Τι αλλαξε ακριβως;
    Ετσι απλα ρωταω εγω που δεν ειμαι τοσο εξυπνος για να καταλαβω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Πιστεύω πως βιαζόμαστε υπερβολικά πολύ στο να υλοποιήσουμε μία τελωνειακή σύνδεση που δεν ξέρω ποιος την υπέδειξε, πότε και γιατί." ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365