Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Τα πρώτα στοιχεία από τις δηλώσεις ζημιάς παγετών στην Π.Ε. Πέλλας

Μόνο για τον πρώτο παγετό έγιναν 982 δηλώσεις

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία Λιβανού για τις πρόσφατες ζημιές από τους παγετούς.


Με τρεις έγγραφες απαντήσεις που φέρνει στην δημοσιότητα ο ΑγροΤύπος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, δίνει στη βουλή, τα πρώτα στοιχεία από τον ΕΛΓΑ, για τις ζημιές από τους πρόσφατους παγετούς στην Πέλλα.


Πέλλα: Μόνο για τον πρώτο παγετό έγιναν 982 δηλώσεις

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας στην δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Πέλλας, από τις επισημάνσεις που διενεργήθηκαν σε πρωιμανθείς ποικιλίες δαμάσκηνων, βερίκοκων, ροδάκινων και νεκταρινιών, διαπιστώθηκαν ζημίες από τον παγετό που σημειώθηκε στις 16-17 Φεβρουαρίου 2021 λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια». Ειδικά στα βερίκοκα, ζημίες καταγράφηκαν και από τον παγετό της 12ης Μαρτίου 2021. Επίσης, ο παγετός που σημειώθηκε στις 26 Μαρτίου 2021, προκάλεσε ζημίες στις δενδρώδεις καλλιέργειες που προαναφέρθηκαν και σε αχλαδιές για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι επισημάνσεις από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ Βέροιας. Έγιναν 129 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 982 δηλώσεις για τις ζημίες του πρώτου παγετού, ενώ μετά την ολοκλήρωση των επισημάνσεων για τις ζημίες από τον παγετό της 26ης Μαρτίου 2021, άνοιξαν οι αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις ζημιάς.


Δείτε πατώντας ΕΔΩ τα στοιχεία


Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365