Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αριδαία: Καταγγελία Γιώργου Τάτσιου ότι το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει μειονοτική «Μακεδονική» γλώσσα

Διαβάστε την ανάρτηση - καταγγελία

Διαβάστε την ανάρτηση - καταγγελία του πρώην Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργου Τάτσιου:

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"  ΓΛΩΣΣΑ;

Η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ" με έδρα στην Αριδαία ιδρύθηκε στα τέλη του 2018, ως παραγόμενο αποτέλεσμα της "συμφωνίας" του Κοτζιά στις Πρέσπες. Τα ιδρυτικά της μέλη (Ευγενία Νατσουλίδου, Παπα-Τσαρκνιάς και η κ.Τσαρκνιά) θεώρησαν ότι η αναγνώριση από το ελληνικό κράτος (δήθεν) "μακεδονικής" γλώσσας για το κράτος των Σκοπίων ήταν πρώτης τάξης ευκαιρία να συνεχίσουν το έργο τους για κατασκευή (δήθεν) "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα. Επιχείρησαν να λειτουργήσουν φροντιστήρια "μακεδονικής" (σλάβικης) γλώσσας χωρίς επιτυχία, καθώς ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Πρόσφατα έκαναν αίτηση στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων για ένταξη στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω μητρώου του ΥΠΠΟ ενέκριναν την ένταξή τους και τους έδωσαν το δικαίωμα να διεκδικούν ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ από το ελληνικό κράτος για να συνεχίσουν την προπαγάνδα τους περί (δήθεν) "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ΑΜΚΕ κατάλαβαν ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδος τους αφήνουν ελεύθερο το πεδίο να δράσουν ανενόχλητοι. Το 2018 ιδρύθηκε η Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ στην Ηράκλεια Σερρών. Τότε ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος κατήγγειλε το σωματείο και με επιδέξιες ενέργειες των νομικών επετεύχθη η διάλυσή του για την διατήρηση της Δημόσιας Τάξης. Σήμερα οι προπαγανδιστές έχουν αποθρασυνθεί και δρουν με ΔΟΛΟ παραπλανώντας τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι με την έγκρισή τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ως "μακεδονική" μητρική γλώσσα στην Ελλάδα. Η κρατική χρηματοδότηση τέτοιας οργάνωσης αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ!



ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ; Η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) με τίτλο...

Δημοσιεύτηκε από Tatsios Giorgos στις Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

5 σχόλια:

  1. Εδώ τους αναγνώρισε το κράτος μας η γλώσσα σας πείραξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχει η αναγνώριση ενός κράτους... Με την παραδοχή ότι μέσα στην επικράτεια σου μιλιεται μια γλώσσα που αυτό αποκαλείται Μακεδονική και μάλιστα χρηματοδοτετιαι από το κράτος
      Έχουμε μειονότητα και δεν το ξέρουμε?
      Μερικοί είστε αστείοι

      Διαγραφή
    2. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΡΕ ΣΟΒΑΡΕ...

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή με Σύριζα δεν θα περνούσε αυτό ε?
      Σε κόβω είτε για μεγλαο κομμάτοσκυλο ή ότι στραβό συμβαίνει το αποδίδεις στον Μητσοτάκη έτσι από συνήθεια
      Να το κοιτάξεις...
      Όσο για το θέμα συνεχίζεις την γαργάρα
      Πες μας την άποψη σου για την αντίδραση όχι το ποιος νομίζεις ότι φταίει
      Επιτέλους μην χαίρεστε με ότι στραβό συμβαίνει... Κοιτάξτε να το διορθώσουμε

      Διαγραφή
  2. Έχουμε κάτι λουλούδια που μας ξεφτιλίζουν πανελλαδικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365