Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

Άρνισσα Έδεσσας: Θέματα 1ης επίσημη Γενικής Συνέλευσης της Τοπικής Κοινότητας

Δελτίο Τύπου

Στην Αρνισσα την Κυριακή 30 Μαίου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε  η 1η επίσημη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Άρνισσας μετά από πρόσκληση του Προέδρου Παπαγιαννίδη Νίκου. 

 

Η συνέλευση  έγινε στον  χώρο του κτιρίου του  Κέντρου Νεότητας  και οι παρευρισκόμενοι που συμμετείχαν τήρησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα .

 

Τα θέματα για τα οποία έγινε ενημέρωση και προς συζήτηση από τον Πρόεδρο ήταν τα παρακάτω:

 

-Τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας όσον αφορά το περιβάλλον .

 

-Αγροτική οδοποιία και άρδευση στην ευρύτερη περιοχή.

 

-Οι εργασίες που πραγματοποιούνται από την ΔΕΥΑ Εδεσσας εντός οικισμού ενόψει της κατασκευής των α] δικτύων αποχέτευσης και  β] ανάπλασης πεζοδρομίων στην Αρνισσα.

 

-Προβλήματα τα οποία προέκυψαν  κατά την κατασκευή των έργων.

 

-Αδέσποτα ζώα .

 

-Παράνομες ρίψεις σκουπιδιών εντός και εκτός οικισμού.

 

-Αναφέρθηκε  το σοβαρό θέμα που υφίσταται στον λόφο με τα μεγάλα πεύκα πάνω από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αρκετά δένδρα πεύκα έχουν ξεραθεί και αυτό ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς η οποία μπορεί να είναι καταστροφική .

 

-Από συμμετέχοντα δημότη στην συνεδρίαση έγινε ανοιχτή πρόταση για την δημιουργία ομάδας Ενεργών Πολιτών προκειμένου να δραστηριοποιηθούν για να λυθούν προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα.

 

-Τέθηκε το θέμα με έντονο προβληματισμό ότι ενώ εδώ και μια 10ετία  έχοντας γίνει ολες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες  δυστυχώς ο δρόμος Άρνισσα Ζέρβη  έχει μείνει στάσιμος παρότι οι αγρότες της περιοχής  έχουν παραχωρήσει από τα κτήματά τους τα ανάλογα μέτρα που χρειάστηκαν ως απαλλοτρίωση .

 

-Αναφέρθηκε  το θέμα της επίσπευσης των εργασιών για την έναρξη κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου  στην Άρνισσα.

 

-Τμηματικά και σύντομα πρέπει να πρέπει να γίνει η ασφαλτόστρωση στον δρόμο που έχουν γίνει οι εργασίες ύδρευσης,  αποχέτευσης και πεζοδρομίων για την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και οχημάτων που διέρχονται μέσα από την Άρνισσα.

 

- Τέλος τεθήκαν από τους παρευρισκόμενους ερωτήσεις στον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και δόθηκαν απαντήσεις και ο  Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κόσμο για την ενεργή συμμετοχή του στην γενική συνέλευση..

 

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ  Νικόλαος
Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Άρνισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365