Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Δ. Μπίνος: Απευθείας αναθέσεις με έκπτωση μόλις 1% από τον Χρ. Μπάτση - Τα συγκριτικά στοιχεία της προηγούμενη Δημοτικής Περιόδου

Δελτίο Τύπου

Στις απευθείας αναθέσεις του Χρήστου Μπάτση αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος. Συγκεκριμένα, σύγκρινε την προηγούμενη δική του θητεία με τα όσα συμβαίνουν σήμερα και ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο, για ποιο λόγο παρατηρούνται τόσο χαμηλές εκπτώσεις.


Όπως είπε ο κ. Μπίνος, «Θέλω να κοιτώ τους πολίτες στα μάτια, λέγοντας πάντα την αλήθεια. Υπηρέτησα πέντε χρόνια ως Δήμαρχος, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Μελετώντας τις απευθείας αναθέσεις του κ. Μπάτση, παρατηρώ ότι μας στοιχίζει πολύ η διαδικασία αυτή».


Ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στα παρακάτω σημεία που εντόπισε:


- Τα αναλώσιμα των υπολογιστών αλλά και των φωτοτυπικών, καθώς επίσης και τη συντήρησή τους, όπου κατά τη δική μας θητεία υπήρχε ένας μέσος όρος 20 με 25% έκπτωση στις απευθείας αναθέσεις, ενώ σήμερα ο κ. Μπάτσης προχωρά σε απευθείας αναθέσεις με έκπτωση 3%. Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που εμείς κερδίζαμε 8.000 ευρώ, ο κ. Μπάτσης κέρδισε μόλις 800 προς όφελος του Δήμου.


- Θα ήθελα να αναφερθώ και στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου το είχα αναφέρει ξανά και ο κ. Μπάτσης είχε μιλήσει για πολύ καλούς υπολογιστές που δικαιολογούσαν την έκπτωση 1%. Το επανέλαβε και σε άλλη απευθείας ανάθεση, όταν στη δική μας θητεία η προμήθεια αυτή είχε εκπτώσεις γύρω στο 26%. 1% έκπτωση για τον κ. Μπάτση, 26% για εμάς.


- Για κάποιες σειρήνες είδαμε επίσης έκπτωση 1%. Θα ήθελα να μας εξηγήσετε και να αναφερθείτε και σε αυτό.


- Τα υλικά τεχνικών έργων, βλέπουμε έκπτωση 4%, όταν εμείς είχαμε εκπτώσεις 18%.


- Ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων, βλέπουμε έκπτωση 3% σήμερα, ενώ εμείς είχαμε 17%.


- Η γραφική ύλη είχε έκπτωση πάνω από 13% για εμάς, ενώ σήμερα έχει 4%.


- Τα ελαστικά των αυτοκινήτων είχαν κατά τη δική μας θητεία 15% έκπτωση, ενώ για τον κ. Μπάτση 1%.


Και πρόσθεσε τα ακόλουθα:


Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Δήμαρχος δεν ψάχνει να βρει τις καλύτερες τιμές. Προσφιλή και γνωστά πρόσωπα του Δημάρχου απολαμβάνουν τις απευθείας αναθέσεις και μάλιστα με ποσοστό έκπτωσης 1%.


Και βεβαίως ο Δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να προχωρά έως ένα ποσό σε απευθείας αναθέσεις. Όμως επιβάλλεται από τη μία να ακολουθούνται οι τεχνικές προδιαγραφές που υπάρχουν απ’ τις μελέτες και από την άλλη να εξασφαλίζεται το καλύτερο ποσοστό έκπτωσης για το Δήμο.


Καλούμε τον Δήμαρχο να μας πει γιατί συμβαίνει αυτό και βλέπουμε τόσο χαμηλές εκπτώσεις. Επίσης, να μας ενημερώσει, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που κόστισαν 50.000 ευρώ στο Δήμο, που έχουν δοθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365