Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Λάκης Προκοπίδης: Να επικρατήσει σύνεση, χαμηλοί τόνοι και ο προγραμματικός λόγος

Διαβάστε την ανάρτηση του Λάκη Προκοπίδη με αφορμή το χθεσινό Δ.Σ. Αλμωπίας

Διαβάστε την ανάρτηση του Λάκη Προκοπίδη με αφορμή το χθεσινό Δ.Σ. Αλμωπίας:


Δεν εισακούστηκε η προτροπή μου, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, για να επικρατήσει σύνεση, χαμηλοί τόνοι και ο προγραμματικός λόγος, στη διάρκεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, στην οποία έχουμε εισέλθει μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου.

Ακούστηκαν και σ΄ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, ακραίες εκφράσεις , που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από την συνεδρίαση της παράταξης του Δημήτρη Μπίνου.

Στην διάρκεια της τοποθέτησής μου, τόνισα:

"Επιτρέψτε μου να κάνω μια αναφορά στην ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές, σε δύο χρόνια περίπου.

Αποτελεί οπισθοδρόμηση, στα πλαίσια της περιβόητης κυβερνησιμότητας των Δήμων. 

Τα αποτελέσματα τα έχουμε δει, στην διετία που πέρασε. Έλλειψη δημοκρατίας, πλημμελής ενημέρωση και αδιαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων.

Επανέρχεται ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης των Δήμων, που απέτυχε στο παρελθόν και δημιούργησε σωρεία προβλημάτων.

Ένα μοντέλο διοίκησης, που δεν βοηθάει τις τοπικές κοινωνίες, για μια ανεξάρτητη λειτουργία, από τον εκάστοτε κυβερνητικό σχηματισμό.

Είναι αντίθετο στο ρεύμα που επικρατεί στην Ευρώπη, για μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων.

Απομένει να δούμε τις διευκρινιστικές εγκυκλίους για να έχουμε μια σαφή εικόνα.

Να τονίσω επίσης, ότι απαιτείτε υψηλό κόστος για την συμμετοχή κάθε οργανωμένης προσπάθειας και ελλοχεύει ο κίνδυνος, να υπάρξουν προσπάθειες, δέσμιες οικονομικών συμφερόντων.

Μιλάω γενικά και δεν αναφέρομαι στον Δήμο Αλμωπίας, για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση. Μιλάω γενικά, για κάτι που απεύχομαι να συμβεί.

Διαπιστώνω, ότι μετά την ψήφιση του νέου νόμου, για τις εκλογές στους ΟΤΑ, έχει ξεκινήσει άτυπα η προεκλογική περίοδος. Ευχή όλων είναι, να επικρατήσει σύνεση, χαμηλοί τόνοι και ο προγραμματικός λόγος.

Μακριά οι οξύτητες, οι αντεγκλήσεις, οι προσωπικές επιθέσεις και οι ανεξέλεγκτες προεκλογικές εξαγγελίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365