Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Αυτές είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τους ανοιξιάτικους παγετούς

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς

Από το Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, με Μ.Ο. ποσοστού ζημίας το 80%, το ύψος των προκαταβολών θα είναι:


Βερίκοκα βιομηχανικά 180 ευρώ/στρέμμα


Βερίκοκα Επιτραπέζια 300 ευρώ/στρέμμα


Δαμάσκηνα 230 ευρώ/στρέμμα


Συμπύρηνα 180 ευρώ/στρέμμα


Νεκταρίνια 240 ευρώ/στρέμμα


Επιτραπέζια Ροδάκινα 180 ευρώ/στρέμμα


Με Μ.Ο. ποσοστού ζημίας 65%, το ύψος των προκαταβολών θα είναι:


Βερίκοκα βιομηχανικά 135 ευρώ/στρέμμα


Βερίκοκα Επιτραπέζια 230 ευρώ/στρέμμα


Δαμάσκηνα 170 ευρώ/στρέμμα


Συμπύρηνα 135 ευρώ/στρέμμα


Νεκταρίνια 175 ευρώ/στρέμμα


Επιτραπέζια Ροδάκινα 135 ευρώ/στρέμμα


Το ύψος της προκαταβολής, αφού έγινε και η συνολική εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς ανά Περιφερειακή Ενότητα από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, θα σταθμιστεί ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΖΗΜΙΑ που εμφανίζει κάθε ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ και χωρίς την απαίτηση οποιασδήποτε ενέργειας από τους παραγωγούς.


Μετά το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίστηκε με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας πριν λίγες ημέρες, η σημερινή εξέλιξη επιταχύνει τις διαδικασίες και πιστοποιεί την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων παραγωγών της χώρας από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365