Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Χαρδαλιάς: Ανησυχία για δημοφιλή νησιά - Παραμένει στο κίτρινο επίπεδο η Π.Ε. Πέλλας

Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου

Ακόμη μια Πέμπτη με… αγωνία για το πώς «κινείται» ο κορονοϊός στην Ελλάδα, καθώς συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς όσο κοντεύουμε στην τελική ευθεία για τον Δεκαπεντάγουστο, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί το νέο κύμα της πανδημίας.


Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για εκρηκτικούς αριθμούς κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο. Ίος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Ρόδος, Ζάκυνθος είναι πολύ κοντά σε lockdown, ενώ σταθερά υψηλό είναι το ιικό φορτίο στην Κρήτη.


«2.696 νέα κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ», όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, με τον ΕΟΔΥ πάντως να μην έχει ανακοινώσει ακόμη επισήμως τα στοιχεία.


Η κυρία Παπαευαγγέλου είπε επίσης αναφορικά με την γεωγραφική κατανομή πως από τα 2.696 νέα κρούσματα, τα 905 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 304 στην Θεσσαλονίκη, τα 120 στο Ηράκλειο και τα 108 στα Χανιά.


Επιπλέον τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία, στην επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί η… άνοδος σε ό, τι αφορά τα κρούσματα και τις νοσηλείες.


Σημείωσε, πάντως, ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.


Χαρδαλιάς: «Ένα βήμα πριν τα νέα μέτρα σε Μύκονο και Ίο»

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.


Στην συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μύκονο και στην Ίο, λέγοντας πως βρίσκονται… ένα βήμα από το να υιοθετηθούν μέτρα όπως αυτά που ανακοινώθηκαν για την Μύκονο πριν λίγες ημέρες.


Ανησυχία προκαλεί επίσης η επιδημιολογική εικόνα σε:

Ζάκυνθο


Τήνο


Λευκάδα


Σαντορίνη


Πάρο


Ρόδο.


Είπε πως στις περιοχές αυτές παρατηρείται έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο.


Η Π.Ε. Πέλλας παραμένει στο κίτρινο επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

2 σχόλια:

  1. εμεις μπορεί να κουραστήκαμε, αλλά ο Ιός υπάρχει.Ας προσαρμοστούμε στα ευχάριστα της υπόθεσης.Ας προσαρμοστούμε στα θετικά των αλλαγών που υπάρχουν και είναι πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι ενα βήμα πριν αλλά ένα βήμα μετά έπρεπε να τα έχετε ήδη κλείσει...Μετά φταίνε οι ανεμβολιαστοί και οχι τα μέτρα που πέρνετε...Αρχικά με 10 κρούσματα κλείσατε όλη τη χώρα. Θα μας τρελάνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365