Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Λάκης Βασιλειάδης: Ανοίγει ο δρόμος για τις προκαταβολές των αποζημιώσεων από τον παγετό με την Τροπολογία του ΥΠΑΑΤ

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε την κατάθεση στη Βουλή Τροπολογίας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα του ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των προκαταβολών και των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τους ανοιξιάτικους παγετούς.

Η Τροπολογία η οποία κατατέθηκε σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 22 Ιουλίου, μεταξύ άλλων προβλέπει:

1. Την καταβολή από το Δημόσιο αναδρομικά των ετήσιων επιχορηγήσεων (20%) του ΕΛΓΑ για τα έτη 2011-2017,

2. Την αποζημίωση ανά αγροτεμάχιο έως το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής,

3. Τη χορήγηση προκαταβολής έως και 40% της εκτιμηθείσας αποζημίωσης,

4. Πρόβλεψη για καθορισμό διαφορετικού ποσοστού προκαταβολής ανά ζημιογόνο αίτιο ή ανά προϊόν ή ανά γεωγραφική ζώνη,

5. Τη χορήγηση προκαταβολής και για καλλιέργειες που ήταν σε προανθικό στάδιο από το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, εφόσον εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

6. Το ανώτατο όριο αποζημίωσης των 70.000 € μπορεί υπό προϋποθέσεις να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν για δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις, όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει ο Υπουργός αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και όπως ακριβώς χρειάζεται τώρα ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος χτυπήθηκε τόσο σφοδρά φέτος από το ακραίο αυτό φυσικό φαινόμενο.

Σε επικοινωνία μου με τον κ. Λιβανό, ο Υπουργός με ενημέρωσε ότι στόχος είναι οι προκαταβολές να ξεκινήσουν τέλος Ιουλίου και οι εκκαθαρίσεις να ολοκληρωθούν εντός του έτους. Τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστεί το ακριβές πλαίσιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365