Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Στο εξής τα περιοριστικά μέτρα θα πιάνουν μόνο τους ανεμβολίαστους

Στις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης

Μόνο τους ανεμβολίαστους θα αφορούν από εδώ και πέρα τα όποια περιοριστικά μέτρα επιβληθούν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι κανείς κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει περιορισμούς σε άνθρωπο που δεν κινδυνεύει να μπει σε ΜΕΘ.


Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται επίσης θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προ δυο εβδομάδων για τους αμιγείς και μεικτούς χώρους εμβολιασμένων σε εστίαση και διασκέδαση.

  

Όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση – όπως είπε- ήμασταν στα 500 κρούσματα στη μέρα και τώρα οδεύουμε προς τα 3.000, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα.


Σε κάθε περίπτωση – υπογράμμισε ο υπουργός – στις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την παρουσία στους χώρους αυτούς των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν νοσήσει. 


Επίσης τόνισε ότι Πρόσθεσε ότι αύριο θα παρουσιαστεί στην πλατφόρμα gov.gr η εφαρμογή που θα κατεβάζουν δωρεάν στο κινητό οι επιχειρηματίες προκειμένου να «σκανάρουν» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. 


Ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν βαρύτατες κυρώσεις για όσους πολίτες προσκομίσουν πλαστά πιστοποιητικά, καθώς τα ελεγκτικά κλιμάκια θα έχουν πιο εξειδικευμένα συστήματα και θα μπορούν να τα εντοπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365