Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

Pfizer: Αυτός είναι ο λόγος που ζητά έγκριση για τρίτη δόση του εμβολίου

Τα στοιχεία που αναμένεται να καταθέσει για να ζητήσει τη σχετική αδειδότηση η Pfizer παίρνουν ως παράδειγμα το Ισραήλ

Τα στοιχεία της Pfizer από ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ που την οδηγούν να ζητήσει άδεια για τρίτη δόση.


H Pfizer και η BioNTech σχεδιάζουν να ζητήσουν από τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές αρχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες την αδειοδότηση μιας τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού, βασισμένες σε στοιχεία που λένε πως έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού η μείωση των αντισωμάτων μαζί με την επικράτηση της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, αυξάνουν το ρίσκο για μόλυνση.


Μέχρι στιγμής τόσο οι αμερικανικές όσο και οι ευρωπαϊκές αρχές δεν δείχνουν να είναι έτοιμες να δώσουν το «πράσινο φως» για κάτι τέτοιο, θεωρώντας πως η προστασία από τα υπάρχοντα εμβόλια είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητική και το τέταρτο κύμα της πανδημίας αφορά ως επί το πλείστον τους ανεμβολίαστους.


Τα στοιχεία που αναμένεται να καταθέσει για να ζητήσει τη σχετική αδειδότηση η Pfizer παίρνουν ως παράδειγμα το Ισραήλ, στο οποίο οι περισσότερες μολύνσεις παρατηρήθηκαν σε ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Ο υπουργός Υγείας της χώρας έχει δηλώσει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την πρόληψη τόσο της μόλυνσης όσο και της συμπτωματικής νόσησης έπεσε κατά 64% τον Ιούνιο.


«Το εμβόλιο Pfizer είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό» λέει υπεύθυνος τη Pfizer, όμως έπειτα από έξι μήνες «είναι πιθανό το ενδεχόμενο μόλυνσης καθώς τα αντισώματα μειώνονται» όπως θα δείχνουν και τα στοιχεία που θα κατατεθούν στους οργανισμούς από τους οποίους θα ζητείται η άδεια για την τρίτη δόση.

Τα στοιχεία δεν είναι πολλά, αλλά δείχνουν ένα μοτίβο. Έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολισμού και με δεδομένη την κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα υπάρχουν μολύνσεις και ήπια νόσηση, υποστηρίζει η Pfizer.


Τα ίδια στοιχεία της Pfizer στις ΗΠΑ δείχνουν πτώση των αντισωμάτων ιδιαίτερα στους πιο ηλικιωμένους έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Παρόλα αυτά στα στοιχεία από Ισραήλ και Βρετανία, είναι σαφές ότι ακόμα και μειωμένα τα αντισώματα προστατεύουν κατά 95% από την σοβαρή νόσηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365