Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Δείκτης θετικότητας: Ποιες περιοχές «κοκκινίζουν» - Που βρίσκεται η Π.Ε. Πέλλας

Στην Π.Ε. Πέλλας ο δείκτης θετικότητας είναι μόλις στο 0,20%

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον δείκτη θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας την ώρα που μετάλλαξη Δέλτα προελαύνει σε όλη τη χώρα.


Χαρακτηριστικό είναι πως τα κρούσματα παραμένουν και πάλι σε πολύ υψηλό επίπεδο καθώς και σήμερα άγγιξαν τα 3000 και συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 2938 νέα κρούσματα.


Στα συγκεντρωτικά στοιχεία για την εβδομάδα 5-11 Ιουλίου το ποσοστό θετικότητας ήταν 3,15% σε σύνολο 420.424 εργαστηριακών ελέγχων


(RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,44% σε σύνολο 1.423.329 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,83%.


Τα νούμερα μόνο για εφησυχασμό δεν προσφέρονται με την Κρήτη και ιδιαίτερα το Ρέθυμνο να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα καθώς η θετικότητα φτάνει το 3,69%. Στο Ηράκλειο είναι πάνω από το 1% ενώ σε λίγο καλύτερη μοίρα βρίσκονται τα Χανιά και το Λασίθι.


Στις υπόλοιπες περιοχές τα Γρεβενά βράζουν με 3,12% θετικότητα, η Μύκονος με 3,31%, η Καρδίτσα με 1,70%, η Σαντορίνη με 1,27% και η Ηλεία με 1,17%.


Στην Αττική η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη αναφορικά με το δείκτη θετικότητας με τον νότιο τομέα Αθηνών να προβληματίζει καθώς φτάνει το 1,39%. Η ανατολική Αττική έχει θετικότητα 1,12% ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής είναι κάτω από το 1.


Στην Π.Ε. Πέλλας ο δείκτης θετικότητας είναι μόλις στο 0,20%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365