Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Δύο καμπάνες σε εργαζόμενους για μη χρήση μάσκας - Τρεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση σήμανσης χρήσης μάσκας

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.


Χθες, Τετάρτη 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 102.299 έλεγχοι, από τους οποίους οι 60.191 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Βεβαιώθηκαν συνολικά 127 παραβάσεις, ως ακολούθως:


80 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:19 στη Στερεά Ελλάδα,

16 στη Θεσσαλονίκη,

11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 στην Ήπειρο,

8 στην Κεντρική Μακεδονία,

7 στο Βόρειο Αιγαίο,

3 στη Πελοπόννησο,

2 στη Δυτική Ελλάδα,

2 στα Ιόνια Νησιά,

1 στην Αττική και

1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.931 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.687 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.244 των 150 ευρώ.


9 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.044 ομοειδείς παραβάσεις.


37 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:


Στο Νότιο Αιγαίο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.Στα Ιόνια Νησιά,


5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καντίνας, για μη χρήση μάσκας,

300 ευρώ πρόστιμο σε μπαρ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες υπεραγοράς τροφίμων και καταστήματος τουριστικών ειδών.


Στην Κεντρική Μακεδονία,


Επτά παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα. Συγκεκριμένα τρεις στην Ημαθία, δύο στην Πέλλα και μία στη Πιερία

Τέσσερις παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών, στην Πιερία

Τρεις παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση σήμανσης χρήσης μάσκας, στην Πέλλα


Στη Στερεά Ελλάδα, 10.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας.


Στο Βόρειο Αιγαίο, 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας.


Στην Αττική, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καφέ – μπαρ και σνακ μπαρ αντίστοιχα, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.


Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.


Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη , 5.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή γαμήλιας τελετής, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας του χώρου εκδηλώσεων, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.


Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.392 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.288 άτομα.


Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 353 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365