Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

ΈΚΤΑΚΤΟ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά οικοσυστήματα της Π.Ε. Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Υπευθυνότητα για την προστασία του δασικού μας πλούτου».


Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, κατ’ εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, απαγορεύεται για την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 η κυκλοφορία σε ευαίσθητα δασικά περιαστικά οικοσυστήματα Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία στα περιαστικά οικοσυστήματα των περιοχών «Φ.Ο.Ε.-Χίλια Πεύκα» του Δήμου Έδεσσας, του Ορεινού όγκου άνωθεν των Τοπικών Κοινοτήτων Λάκας, Πλαγιαρίου, Αραβησσού, Αχλαδοχωρίου, Νέου Μηλοτόπου, Ελευθεροχωρίου, του δρόμου προς την Παλαιά Κρώμνη και το άλσος Αγροσυκιάς του Δήμου Πέλλας, καθώς και των δασικών περιοχών και αλσυλλίων του Δήμου Αλμωπίας. Ιδιαίτερα ευαίσθητα οικοσυστήματα για δασική πυρκαγιά είναι αυτά των κωνοφόρων δέντρων.  


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες ώστε να συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Πέλλας: «Η Ελλάδα φλέγεται. Είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του δασικού μας πλούτου να επιδείξουμε όλοι οι πολίτες μέγιστη ευθύνη, αποφεύγοντας κάθε κίνηση που μπορεί να προκαλέσει την έναρξη δασικής πυρκαγιάς. Η έκδοση της Απόφασης για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα της ΠΕ Πέλλας είναι ένα μέτρο πρόληψης για την προστασία των περιαστικών οικοσυστημάτων της Πέλλας που παρέχουν οξυγόνο και δυνατότητες αναψυχής και ανάπτυξης για εμάς και τις επόμενες γενιές».  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365