Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Χρήστος Μπάτσης: Σιωπήστε επιτέλους! Καίγεται η πατρίδα μας κι εσείς δεν ντρέπεστε;

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας:


Σιωπήστε επιτέλους! Καίγεται η πατρίδα μας κι εσείς δεν ντρέπεστε;

Είναι δυνατόν την ώρα της τραγωδίας κάποιοι να κάνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, βγάζοντας χολή και τοξικότητα;

Σιωπήστε επιτέλους! Καίγεται η πατρίδα μας κι εσείς δεν ντρέπεστε;

Η σιωπή αυτή την ώρα είναι ο ελάχιστος σεβασμός για τους αγωνιστές. Η ώρα των ευθυνών θα έρθει σύντομα

Trending

H viral φωτογραφία από το πύρινο μέτωπο – Φαντάρος προσφέρει πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη

H viral φωτογραφία από το πύρινο μέτωπο – Φαντάρος προσφέρει πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη

Συγκλονιστικό – Καίγεται το σπίτι παίκτη της εθνικής ομάδας πόλο στην Αγία Άννα Ευβοίας

Πόση ντροπή αλλά και πόση δικαίωση θα ένιωθε ο Θουκυδίδης βλέποντας σήμερα την κατάντια ορισμένων.

Αυτός που είχε γράψει: «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν», θέλοντας να αναδείξει την αδυναμία της Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά διακυβεύματα, θα έσκυβε το κεφάλι από ντροπή.

Γιατί την ώρα που έχουν καεί εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.

Την ώρα που περιουσίες ανθρώπων, οι κόποι μιας ζωής δεν υπάρχουν πια.

Την ώρα που έχει δοθεί η χαριστική βολή στο οικοσύστημα της χώρας.

Την ώρα που η Ελλάδα ζει μια ακόμη εθνική τραγωδία, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες, κάποιοι κάνουν ξανά επάγγελμα την τοξικότητα.

Και αποδεικνύουν ότι η χώρα μας θα καταστρέφεται όχι μόνο από τα χέρια των εμπρηστών αλλά και από το μίσος, την ανοησία, την τοξικότητα στην πολιτική σκηνή και στην κοινωνία.

Πώς να εξηγήσεις ότι κάποιοι επιχειρούν να κάνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών πάνω στις στάχτες κι ενώ δεν έχει τελειώσει ο εφιάλτης;

Τι να πεις για τον πόλεμο των troll από κάποιους που νομίζουν ότι τα πάντα είναι πολιτική;

Τι να πεις για εκείνον που… εν είδει χιούμορ λέει να πάνε να αυτοπυρποληθούν… 102 ζαίοι εθελοντές για να ισοφαρίσουν την ντροπή του Ματιού;

Ή για εκείνον που εύχεται η φράση του Μητσοτάκη «δεν έχουμε ανθρώπινα θύματα» να γίνει… συλλεκτική τις επόμενες ώρες, δηλαδή να υπάρξουν νεκροί;

Τι να πεις για εκείνον που εύχεται να καούν άνθρωποι και βλέπει με χαρά να πλησιάζουν οι φωτιές στις… πλούσιες Εκάλη και Καστρί;

Και όλοι οι υπόλοιποι που ακολουθούν βρίζονται οι μεν τους δε. «Είστε φασίστες», ο ένας. «Είστε δολοφόνοι», ο άλλος και το γαϊτανάκι κατηγοριών δεν έχει τέλος.

Ούτε κι αυτή η τραγωδία δεν στέκεται ικανή να μας βάλει κάτω όλους μαζί, ενωμένους, να βρούμε λύσεις.

Να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας, να ξαναστήσουμε τα σπίτια μας, να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Να αλλάξουμε νοοτροπία και να μη θεωρούμε τη φύση κτήμα μας που μπορεί να την κάνουμε ό,τι θέλουμε. 

Οι ευθύνες των πολιτικών είναι βαρύτατες. Δεν μιλάω αυτή την ώρα για τις πυρκαγιές. Όταν θα έρθει η ώρα θα πρέπει ο καθένας να πάρει αυτό που του αξίζει. Ειδικά η κυβέρνηση που κυβερνά, επομένως έχει και την ευθύνη.

Μιλώ για τις ευθύνες της δημιουργίας ενός διαχρονικού κλίματος διχασμού που «σκοτώνει» τη χώρα.

Ενός διχασμού που έχει καθαρά εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά και που εμφανίζεται πάντα σε εθνικές τραγωδίες προκειμένου κάποιοι να κερδίσουν πολιτικά οφέλη.

Δυστυχώς τα social media παίζουν το ρόλο πυροκροτητή. Του φιτιλιού που βάζει φωτιές στην κοινωνία.

Τα ίδια μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σώζουν ζωές, που διασώζουν ζώα, που κινητοποιούν κόσμο, χρησιμοποιούνται ως «πιστόλια» για να «δολοφονηθεί» ο… εχθρός.

Όμως, κάποια στιγμή πρέπει όλοι να σιωπήσουν, ειδικά τώρα που η χώρα περνά δοκιμασία.

Να γίνουν όλοι μια εθελοντική γροθιά για να σβήσουν οι φωτιές, για να βοηθηθούν οι πληγέντες.

Να σταματήσουν όλοι οι άσχετοι να δίνουν «λύσεις», να γίνονται δασολόγοι, πυροσβέστες, ειδικοί επί των πυρκαγιών.

Υπάρχει ένα βουβό ρεύμα στην κοινωνία που βοηθά χωρίς να διατυμπανίζει τι κάνει. Που μοιράζει νερά, φαγητά σε όσους έχουν ανάγκη, που περιθάλπει ζώα, που παίρνει στα σπίτια και στα ξενοδοχεία ανθρώπους που έμειναν στο δρόμο.

Και υπάρχουν και αυτοί οι χιλιάδες αγωνιστές της πρώτης γραμμής. Οσοι ρίχνονται στη φωτιά για ένα χιλιάρικο το μήνα, και στο τέλος γίνονται εξιλαστήρια θύματα ανίκανων ή σάκος του μποξ αγανακτισμένων και θυμωμένων πολιτών.

Ολους αυτούς πρέπει να συνδράμουμε τώρα, κατ’ αρχάς σιωπώντας και αποβάλλοντας την τοξικότητα που «καίει», όχι τα δάση και τα σπίτια μας, αλλά σίγουρα το μέλλον του τόπου μας.

Ευτυχώς η κυβέρνηση δείχνει μέτρο στις δηλώσεις της, ευτυχώς και η αντιπολίτευση δεν κάνει σπέκουλα πάνω στην τραγωδία. Είναι παρήγορο…

Ας δώσουν οι πολιτικοί το παράδειγμα της σιωπής και ας ακολουθήσουν όσοι έχουν κάνει επάγγελμα το μίσος. Θα είναι η καλύτερη προσφορά στην πατρίδα που δοκιμάζεται…

17 σχόλια:

  1. Μπάτση οι πολιτικοί σου φίλοι είναι απλός ανίκανοι
    Στις φωτιές στο θέμα της Μακεδονίας
    Ικανότητα μόνο στο να ταΐζουν τα κανάλια και τους Μαρινακιδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ δεν ντρέπεστε όλοι εσείς και βουλευτές και τοπικοί παράγοντες και κυβερνώντες και της αντιπολίτευσης ,δεν ντρέπεστε που δεν προσφέρετε καμμιά υπηρεσία στους πολίτες που σας εκλέγουν και σας πληρώνουν. δεν μπορείτε να σώσετε ούτε τους τόπους που διοικείτε.....Ντροπή σε εσάς ....που θα πείτε εσείς στον κόσμο να σωπάσει.... Από την πολλή σιωπή φτάσαμε σε αυτά τα χάλια ...Να σωπάσετε εσείς όλοι λοιπόν και ακούστε τον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μπαγάσα να σιωπησω. Όπως σιωπησες εσύ με το μακεδονικό κ βγήκες δήμαρχος χάρη στη φουστανέλα.
    Με τα πανό που κρεμουσες.
    Να σιωπησω ρε αρχηγέ.
    Αλλά πώς να σιωπησω όταν βλέπω εσένα να αναφέρεις Θουκυδίδη!
    Θα σιωπησω όταν μου πείς ποιός στα έγραψε αυτά κ μου ζητάει να σιωπησω.
    Ρε δήμαρχε, ρε Χρήστο.
    Αν θες να μας πείσεις γράψε απλά κ λαϊκά να καταλάβουν οι ψηφοφόροι σου.
    Ακου Θουκυδίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλ. αυτός που σου έγραψε το κείμενο ας στο έγραφε στα μέτρα σου...αναθεμα αν διάβασες ολόκληρο το κείμενο....και να το καραλαβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλεμμένο είναι το κείμενο. Κυκλοφόρησε σε σάιτ του Μαρινάκη. Αντιγραφή επικόλληση το έκανε ο χρησταρας. Λέτε να διαβάζει και Θουκυδίδη; Η Μακεδονία είναι Ελληνική..... Χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ που κοροϊδεύεις ,Ξέρεις ποιος είναι ο Θουκυδίδης ε?Απ' όλα αυτά τον Θουκυδίδη συγκρατήσεις? Ε για αυτό θα είσαι σκιά του εαυτού σου πάντα κι αφανής μονίμως κριτής της δικής σου ανικανότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ να σιωπήσεις. Το μόνο που έκανες ήταν να μας πεις να γεμίσουμε τα βυτία εν έτει 2021. Και έχεις μούτρα και μιλάς. Σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τενεκέδες φιλαράκι κάνουν θόρυβο. Δεν μπορεί να σιωπήσει ο ίδιος του.

      Διαγραφή
  8. Μπατση πάρε θέση και για πανδημία …σιωπάς ύποπτα εκεί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βγήκες δήμαρχος με έναν παπά δίπλα σου και ένα σύνθημα ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Τρέχατε στα συλλαλητήρια , τώρα μουγγα. Γράφεις ότι γράφουν τα σάιτ του πρεζεμπορα του πρωθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εάν ρε Μπάτση έγραφες για τον θου βου θα σε πίστευα, γιατί την ταινία την είδαμε μαζί, αλλά Θουκυδίδη ρε Χρήστο εσύ με τίποτα. Να είσαι ο εαυτός ρε μην ακούς τους χαρτογιακαφες δίπλα σου. Άκου Θουκυδίδη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπινο βγες και πες ότι αυτό το κείμενο είναι από τη δική σου δοτική αρχή..Πες στον κόσμο ότι είχε γραφτεί όταν ήσουν εσύ δήμαρχος και τώρα σου το έκλεψε ο Χρήστος. Πες ότι κ αυτό ήταν μία ακόμη παρακαταθήκη δική σου... Έλα μη μασάς μαζί σου ήμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ασε ρε γλυφτρακο που αν ήταν άλλο κόμμα θα τους έπαιρνες σβάρνα και τώρα μιλας για σιγαση μακεδονομαχε της πλάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απόλυτη ξεφτίλα. Ένας δήμαρχος που αντί να κοιτάξει να βοηθήσει τα βάζει με τους αγανακτισμένους πολίτες. Λίγος και μοιραίος για την περιοχή μας. Μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Ο πλέον ανίκανος δήμαρχος που πέρασε από την περιοχή μας. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα πραγμα μόνο σου αναγνωρίζω Χρήστο, ότι είσαι σταθερός στον κατήφορο που δεν έχει σταματημό..ο χειρότερος δήμαρχος από την Αριδαία δεν έχει ξανά περασει.. Τα λουτρα τα κατέστρεψες σε δυο μήνες ξέρεις εσυ... Και όχι λόγω κορονοιου..δημαρχος του καφενείου εισαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν κρίνω από τα σχόλια των συμπολιτών μου στον Δήμο Αλμωπίας, είσαι κι εσύ ακόμη ένα φερέφωνο της εξουσίας. Μιλάς για κλιματική αλλαγή και όχι για εμπρησμούς, την πραγματική αιτία των πυρκαγιών. Μιλάς για σιωπή την ώρα που εσύ δεν το βουλώνεις για να μιμηθείς τους "κρυφούς ήρωες" που προσφέρουν βοήθεια αθόρυβα. Σαν εσένα μπορούμε να βρούμε πολλούς, οπότε άστα αυτά και κάνε την χάρη στον τόπο να παραιτηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365