Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Νέα ένταση με τον ανεμβολίαστο γιατρό της Έδεσσας: «Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;», είπε στον Ευαγγελάτο (vid)

Δείτε το βίντεο
Ο γιατρός απάντησε στον Νίκο Ευαγγελάτο, σε έντονο ύφος. Ωστόσο οι τόνοι έπεσαν στην συνέχεια.

Στο θέμα των εμβολίων αναφέρθηκαν και σήμερα (24/8) στην εκπομπή «Live News» o πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο Σωτήρης Βασιλείου, διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο νοσοκομείο Πέλλας.

Να θυμίσουμε πως χτες (23/8) οι δυο γιατροί είχαν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση στην εκπομπή, με χαρακτηρισμούς.

«Όλες οι επιστημονικές έρευνες ως τώρα δείχνουν ότι όποιος έχει νοσήσει κάνει ανοσολογική απάντηση. Αλλά αυτός που έχει εμβολιαστεί κάνει καλύτερη ανοσολογική απάντηση. Αν κάποιος νοσήσει και κάνει και μία δόση του εμβολίου, τότε η ανοσολογική κάλυψη που έχει είναι καλύτερη από τις δύο δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Οι δύο μέθοδοι απόκτησης ανοσίας δεν αντικρούονται η μία την άλλη. Το πρόβλημα με τη φυσική νόσηση και την ανοσία είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουν σοβαρά, θα κινδυνέψει η ζωή τους, θα ταλαιπωρηθούν. Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με φυσική νόσηση», συμπλήρωσε.

Στον αντίποδα, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι οι «άνθρωποι που είναι στις εντατικές είναι αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν και εμείς προτείναμε να εμβολιαστούν. Δε διαφωνούμε καθόλου να εμβολιάζονται οι άνθρωποι αυτοί. Ωστόσο, τόνισε ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο και μπορούν να μολύνουν με τον ίδιο ρυθμό. βΈτσι, το αφήγημα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας από τους ανεμβολίαστους εκπίπτει», είπε ο κ. Βασιλείου.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Νίκος Ευαγγελάτος ανέφερε «Το ερώτημά μου, ένα λεπτό είναι ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας εκπίπτει όταν το 90% όσων είναι ανεμβολίαστοι. Μα είναι δυνατόν να κάνετε αυτή τη σύγκριση;».

«Θα με ακούσετε; Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;»

Τότε ο κ. Βασιλείου απάντησε σε σχετικά έντονο ύφος «νομίζω ότι αρχίζουμε τα ίδια πάλι» και συνέχισε λέγοντας «θα με ακούσετε; Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;» ωστόσο σχεδόν αμέσως μετά η συζήτηση συνεχίστηκε σε ηπιότερους τόνους.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε: «Η μεγάλη πλειοψηφία των μελετών λέει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερο ιικό φορτίο και για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα. Μια εργασία λέει ότι κάποιοι εμβολιασμένοι μπορεί να έχει ίδιο ιικό φορτίο με ανεμβολίαστους. Όμως αν πάρετε όλες τις μελέτες υπάρχει τεράστια διαφορά ιικού φορτίου αλλά και χρόνου ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

8 σχόλια:

  1. Βασιλείου άντε σπιτάκι σου από τον άλλο μήνα κι εσύ και όλοι οι ψεκασμενοι. Αφήστε μας να ζήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα γυρνα απο την αλλη πλευρα και κοιμησου ησυχος. Χαχαχαχαχ ερχεται και τριτο τσιμπημα. Ζηστεεεε

      Διαγραφή
    2. Να σε δω όταν θα χρειαστης έναν Βασιλείου κ δεν θα υπάρχει γιατί θα είναι σπίτι του τι θα λες τότε.

      Διαγραφή
  2. 500.000 επιστήμονες εξήγαγε η χωρα μας στο εξωτερικο. Βλέπω ότι εχει και χιλιαδες αλλους, επιστήμονες χωρίς πτυχίο. Αντε να τους εξαγουμε κι αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι για τα χάλια ο κ.Βασιλείου είναι ένας αξιόλογος Άνθρωπος και ένας καλός γιατρός τον χρειάζεται η κοινωνία μας .ελπίζω να μην πάει σπίτι του κανένας εργαζόμενος ,να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα και να πάει σπίτι της.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί βγάζετε κακία απέναντι στους αν ενεμβολιαστούς κ χαίρεστε όταν χάνουν τη δουλειά τους?Η ζωή επιστρέφει ότι δίνεις κ επιπλέον γιατί νιώθετε ανασφάλεια κ μισείτε τόσο πολύ? Η επιλογή ήταν δική σας γιατί πρέπει να σας ακολουθήσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμαν πια με αυτο το μισος απεναντι στους ανεμβολιαστους!!καντε τα εμβολια σας και κλειστε πια το στομα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365