Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωήλ τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της μακαριστής γ. Ιερωνύμης (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, στις 12.00 μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μεσημερίου Εδέσσης στο καθολικό της Μονής με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στεφάνου Δέβρελη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Γεωργίου Ζουμή, του Αρχ. Επιτρόπου Εδέσσης Αρχιμ. Μαξίμου Χατζή, του Αρχ. Επιτρόπου Αριδαίας Αρχιμ. Αντωνίου Κορέστη και μεγάλου αριθμού κληρικών, μοναχών και μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως και εκτός αυτής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στην πατερική και ασκητική παράδοση της Εκκλησίας η υπομονή στις σωματικές ασθένειες αποτελεί μορφή ασκήσεως και εχέγγυο μετανοίας. Η δε μακαριστή Γερόντισσα υπέμεινε μια ιδιαίτερα μακροχρόνια ασθένεια με καρτερία. Εξέφρασε ακόμη την πεποίθησή του ότι γ. Ιερωνύμη εξέρχεται από τα πρόσκαιρα «ηγλαϊσμένη και χαίρουσα», διότι βάστασε δύο σταυρούς· του ράσου, δηλαδή του μοναχικού βίου, και της ασθενείας και ότι θα παρίσταται πλέον στην επουράνιο μυσταγωγία μετά των αγίων και των δικαίων.

Μετά τον τελευταίο ασπασμό ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την μοναχική επί του τάφου ακολουθία στον κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Στην ιερά τελετή παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης και Θ. Τζάκρη και πλήθος πιστών.

Η μακαριστή Γερόντισσα εξεδήμησε σε ηλικία 66 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ι. Μετόχιο Ευαγγελισμού Ορμύλιας διακόνησε βάσει της επιστημονικής της ειδικότητος (Ορθοδοντικός) την αδελφότητα, αλλά και μεγάλο αριθμό λαϊκών (κυρίως παιδιών). Είχε επίσης συνδεθεί πνευματικά με προσωπικότητες του Αγιορειτικού μοναχισμού, όπως ο όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης και ο γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365