Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Να στηρίξει τα ερασιτεχνικά σωματεία η Πολιτεία

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος
Μεγάλη και άνιση είναι η μάχη που δίνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, για να επιβιώσουν εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας, όπως και σε όλο τον κόσμο ωστόσο η στάση της πολιτείας δείχνει ότι όχι απλά δεν έχουν βοηθηθεί, αλλά απεναντίας έχουν αδικηθεί και μην μου πει κανείς για τα 2500 ευρώ που εισέπραξαν από την ΓΓΑ, αυτά δεν φτάνουν ούτε για ξεκίνημα.

Τα οφέλη απο την ύπαρξη των ερασιτεχνικών σωματείων είναι τεράστια και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, καθώς μέσα από αυτό διαμορφώθηκαν χαρακτήρες, χτίστηκαν φιλίες, έγιναν γνωριμίες που βοήθησαν στην εξέλιξη της κοινωνίας. 

Τι άλλο να ζητήσουμε από το κακόμοιρο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δηλαδή σε αυτή την προβληματική και προβληματισμένη για το μέλλον της, πλέον κοινωνία;

Δυστυχώς όμως για αυτό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αναγνώριση από πουθενά, παρά μόνο από τους θιασώτες του, που όσο πάνε και λιγοστεύουν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πλήττεται πλέον και από την έλλειψη ικανών παραγόντων με μακροχρόνια διάρκεια όπως παλιότερα και δυστυχώς η Πολιτεία και οι θεσμοί δεν δείχνουν να καίγονται ιδιαίτερα για αυτό το ζωντανό κύτταρο, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα πράγματα και μέρος της ζωής για την νεολαία μας.

Δυστυχώς δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα, δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για να σωθούν τα σωματεία και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, αφού οι τρελοί με την καλή έννοια,  παράγοντες ολοένα και λιγοστεύουν αρνούμενοι να συμμετέχουν στο παιχνίδι.

Και όσοι προσπάθησαν να βοηθήσουν το άθλημα από το οποιοδήποτε μετερίζι, έμειναν στα λόγια μη έχοντας ουσιαστικά λύσεις για να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα, πάνε χρόνια τώρα που αρκετά χωριά με μεγάλο πληθυσμό, διέλυσαν την ποδοσφαιρική τους ομάδα, το σύλλογο που απασχολούσε πολλά νέα παιδιά, κρατώντας τα μακριά από άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.
Οι «τρελοί» τελειώνουν και μαζί το πιο αγνό κομμάτι του της κοινωνίας παραμένει στην εντατική και κανένας δεν ξέρει πόσο ακόμη θα αντέξει.

Σε άλλες χώρες που είναι σαφώς πιό προηγμένες, έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους για το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού, υπάρχουν και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα.
Δυστυχώς η πίεση που θα έπρεπε να υπάρχει από όλους όσους διοικούν τις τοπικές Ενώσεις προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα είναι χλωμή και ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει, για να δουν τα ερασιτεχνικά σωματεία το φως στον ορίζονται, που πλέον αποτελεί  μονόδρομο για την επιβίωση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365