Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Αλμωπία: Κρούσματα σε σχολεία και ανησυχία

Πότε κλείνει ένα τμήμα
Μια εβδομάδα συμπληρώνετε σήμερα από την έναρξη των σχολείων, μια έναρξη που συνοδεύτηκε από την έξαρση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Πέλλας και την εισαγωγή της σε καθεστώς mini lockdown.

Σύμφωνα με απόλυτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Aridaia365 στα σχολεία της Αλμωπιας σε όλες τις βαθμίδες έχουν βρεθεί αρκετά κρούσματα σε μαθητές και υπάρχει ανησυχία. Πρέπει να τονίσουμε πως δεν έχει κλείσει κανένα τμήμα, αφού για να κλείσει πρέπει να νοσεί το 50% των μαθητών του τμήματος σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα.

Σήμερα εντοπίστηκαν κρούσματα σε νηπιαγωγείο τοπικής κοινότητας της Αλμωπίας και αφορούσαν 3 μικρούς μαθητές. Το νηπιαγωγείο την σημερινή μέρα δεν λειτούργησε μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ και στους υπόλοιπους μαθητές. Αν ο αριθμός των μαθητών που θα νοσήσουν φτάσει το 50% το νηπιαγωγείο θα κλείσει, αν δεν φτάσει το 50% το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε πως στην Αλμωπία υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα.

Πότε κλείνει ένα τμήμα

Με αυστηρά πρωτόκολλα θα κλείνουν φέτος τα σχολικά τμήματα στην περίπτωση που εμφανιστεί θετικό κρούσμα του κορονοϊού. Με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος. 

Σε περίπτωση που ένα τμήμα παρόλαυτα κλείσει το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση, τηλεκπαίδευση θα μπορεί να παρέχεται καθ' όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους 2021-2022 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού Covid-19.


Τι ισχύει για τα self test

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες, υποχρεούνται να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα για να μπορούν να εισέλθουν στο σχολείο τους.

Αναλυτικά για τα self test, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, ισχύουν τα εξής:

το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,
ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,
η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365