Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Αριδαία: Ανούσιες κόντρες για την φυγή των Ρομά από την παραποτάμια περιοχή - Προσπάθησαν να επιστρέψουν

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Απομακρύνθηκαν όπως σας ενημερώσαμε από χθες οι Ρομά από την παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας, στην οποία είχαν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια.


Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε αφορμή για μία ανούσια διαδικτυακή και πολιτική κόντρα, για το ποιος "ευθύνεται" για την απομάκρυνση(ποιος πρέπει να πάρει τα μπράβο). Σε αυτό που όλοι συμφωνούν είναι πως οι Ρομά ήταν πηγή παραβατικότητας για την πόλη της Αριδαίας, με πολλές κλοπές να τους αποδίδονται.


Κοινό μυστικό ήταν πως οι κοινωνία της Αριδαίας για πολλούς και διάφορους λόγους ήθελε την απομάκρυνση των Ρομά από την παραποτάμια περιοχή.


Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Aridaia365 πολλά ήταν τα περιστατικά που έπαιξαν ρόλο για την απομάκρυνση των Ρομά. 

Συγκεκριμένα εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες για μικροκλοπές οι οποίες έφτασαν στις αρμόδιες αρχές. Επίσης έγιναν ενέργειες από την πλευρά του Δήμου, Δημοτικών Συμβούλων, του Τοπικού Συμβουλίου και του Εμπορικού Συλλόγου για την απομάκρυνση των Ρομά, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και περιστατικά πολιτών που μετά από κλοπές ή λεκτικές επιθέσεις είτε κυνήγησαν το θέμα δικαστικά, είτε σε κάποιες περιπτώσεις επισκέφθηκαν οι ίδιοι την παραποτάμια περιοχή με άγριες διαθέσεις.


Για την απομάκρυνση βοήθησαν αρκετοί φορείς και πολίτες και δεν έπαιξαν ρόλο μόνο μεμονωμένα περιστατικά.


Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Παρασκευή, Ρομά προσπάθησαν να εγκατασταθούν και πάλι στην παραποτάμια περιοχή, αλλά δεν τα κατάφεραν και απομακρύνθηκαν μετά από την παρέμβαση της Αστυνομίας.

4 σχόλια:

  1. Ας αγοράσουν ένα οικόπεδο να μπουν μέσα. Λεφτά έχουν απλά είναι τρόπος ζωής η κουλτούρα τους αυτή να κλέβουν κ να ζουν σε αυτές τις συνθήκες. Όπου κ πουν ότι θα τούς στεγάσουν κ σε σπίτι να τους βάλουν αυτοί θα στήσουν αντίσκηνα στην αυλή.
    Γι'αυτό δεν θα χαθεί η παραβατικότητα από την φυλή τους όπου κ να πάνε θα κλέβουν κ θα ζητιανευουν. Ο κύριος που λέει ότι αυτός τους έδιωξε αφού μερημνησε επειδή του έκλεψαν τις κότες κάνει μέγα λάθος. Οι κότες του πάλι κινδυνεύουν πάλι θα επιστρέψουν να του τις αρπάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τους πάρουν οι αριστεροί σπίτια τους να δώσουν το καλό παράδειγμα Όχι μόνο κομμουνιστικές θεωρίες..ορματε σύντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλέον πρέπει οι αρμόδιες αρχές να σκεφτούν τρόπους ώστε να τους αποτρέψουν να ξαναέρθουν, πχ αν γίνεται να κηρυχθεί η περιοχή εκεί περιβαλλοντικά προστατευόμενη.. Αν η αποχώρηση τους δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα, θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να γυρίσουν και να είναι περισσότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι οι ΜΚΟ τώρα γιατί τούς έδιωξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365