Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Νέος Μητροπολίτης Καστορίας ο Εδεσσαίος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος

Το βιογραφικό του νέου μητροπολίτη Καστορίας

Νέος Μητροπολίτης καστορίας εξελέγη πριν από λίγη ώρα στην Ιερά Μονή Πεντέλης ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος.


Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργάτο νέο Μητροπολίτη Καστορίας με 47 ψήφους, έναντι του Αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Αγγελόπουλου και του Αρχιμανδρίτη Νικολάου Γιαννουσά.


Το βιογραφικό του νέου μητροπολίτη Καστορίας:

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος (κατά κόσμον Νικόλαος Γεωργάτος) γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1966 και μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μέσα σε περιβάλλον εκκλησιαστικό, συνοδευόμενο πάντοτε από την παρουσία του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.


Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Υπηρέτησε επτά χρόνια ως δάσκαλος σε σχολεία της Έδεσσας, της Κρήτης, της Αθήνας και της Αιτωλοακαρνανίας.


Από μαθητής του Δημοτικού συνδέθηκε πνευματικά με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, Ιεροκήρυκα τότε της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης και, όταν ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος εξελέγη (το 1995) Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ήλθε κοντά του.


Από τότε εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου, επί 26 συναπτά έτη, κατ’ αρχήν ως λαικός γραμματεύς και οδηγός του Μητροπολίτου και ένας από τους βασικούς συντελεστές στην έκδοση της εφημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως «Εκκλησιαστική Παρέμβαση» και κατόπιν ως Κληρικός, όπου τον τοποθετούσε ο Μητροπολίτης του.


Στις 18 Σεπτεμβρίου 1999 εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Καλλίνικος, και στις 19 Σεπτεμβρίου 1999 χειροτονήθηκε διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου από τον Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο.


Την 1η Ιανουαρίου 2000 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον ίδιο Μητροπολίτη. Εργάσθηκε ως Διάκονος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κρυονερίων, κατόπιν ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και υπεύθυνος του Τμήματος Νεότητας, και από τον Μάρτιο του 2017 έως σήμερα ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


Τα πτυχία του δασκάλου και του θεολόγου, η μαθητεία του στην θεολογία που εκφράζει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος και η πείρα του σε θέματα νομοκανονικά, ως κατάλληλος επιστημονικός οπλισμός, τον καθιστά πολύ αποδοτικό στην ποιμαντική των νέων και στην αντιμετώπιση δύσκολων εκκλησιαστικών θεμάτων.


Σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον εξέλεξε με ψήφους 47 νέο Μητροπολίτη της ακριτικής και ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.


Πηγή: orthodoxtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365