Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Κ. Ιγνατιάδου: Οι συκοφάντες θα απολογηθούν για την λάσπη που ρίχνουν - Ανοχή τέλος για την Δήμαρχο Σκύδρας

Όλη η αλήθεια για τον ΛΑΦ, τις ιαματικές πηγές και τις Τράπεζες

Σφοδρή επίθεση προς τους συκοφάντες όπως τους αποκάλεσε, εξαπέλυσε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου η οποία τόνισε ότι η ανοχή της έχει εξαντληθεί, από την στιγμή που η ίδια και μέλη της οικογένειας της έχουν στοχοποιηθεί, με φόντο υπονοούμενα με δήθεν παράνομο πλουτισμό της.

Η κα Ιγνατιάδου τόνισε ότι με την τιμή και την υπόληψη της δεν αφήνει να παίξει κανένας και ότι οι συκοφάντες θα πρέπει να απολογηθούν για τα λιβελογραφήματα τους.

Για την υπόθεση των Ιαματικών πηγών Λουτροχωρίου τόνισε ότι υπάρχει μια Αμιγής Δημοτική επιχείρηση η οποία θα πρέπει να λειτουργήσει κάτω από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και άλλων χρήσεων. Ο Δήμος Σκύδρας διαχρονικά έχει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και ίδρυσης λουτρόπολης η οποία θα έλθει μετά την ωρίμανση του ζητήματος.

Η Δήμαρχος τόνισε ότι σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Λουτροπόλεων Ελλάδας, έχει αναθέσει την δημιουργία μελέτης ώστε τα Λουτρά Λουτροχωρίου να αποτελέσουν στο μέλλον πόλο έλξης.

Για τον ΛΑΦ που βρίσκεται στο κέντρο της Σκύδρας, η κα Ιγνατιάδου δήλωσε ότι από το 2017 η Δημοτική της Αρχή έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διεκδικήσει το κτήριο ώστε να αποδοθεί στον λαό της Σκύδρας για κοινωφελής σκοπούς. Μάλιστα η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κα Μάγδα Παπαδοπούλου που υπήρξε συνεργάτης της κας Ιγνατιάδου στο παρελθόν, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Δημάρχου. Η κα Ιγνατιάδου τόνισε ότι τα παιχνίδια με την δημοσίευση εγγράφων είναι επικίνδυνα και βομβαρδίζουν την προσπάθεια που έχει χτιστεί ώστε μεθοδικά ο Δήμος Σκύδρας να αποκτήσει το κτήριο του ΛΑΦ.

Για το θέμα του κλεισίματος των Τραπεζών στην Σκύδρα, η κα Ιγνατιάδου δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί να ανοίξει μια συστημική Τράπεζα στην Σκύδρα καθώς αυτή έχει υποστεί μια μεγάλη αδικία. Η Δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχουν σειρές εγγράφων που έγιναν από την ίδια ώστε να παραμείνει η τράπεζα. Παραπλανητικά και ψευδείς αναφορές δυστυχώς ειπώθηκαν από την αντιπολίτευση, όπως δήλωσε. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Σκύδρας έχει έρθει ήδη σε προχωρημένες επαφές για την ίδρυση υποκαταστήματος της Τράπεζας

Κεντρικής Μακεδονίας η οποία μπορεί να πάρει σάρκα και οστά την Άνοιξη του 2022.

Αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα, η κα Ιγνατιάδου τόνισε ότι έργα περίπου 500 χιλιάδων ευρώ για αγροτικούς δρόμους υλοποιούνται και σχεδόν τελειώνουν. Η επόμενη περίοδος θα βρει την Σκύδρα με πολλά έργα από το πρόγραμμα

Αντώνης Τρίτσης με 18 εκατομμύρια ευρώ νέα έργα. Η κα Ιγνατιάδου δήλωσε ότι το συνολικό απολογιστικό μας έργο, λαμβανομένων υπόψη των πρωτοφανών παρατεταμένων αρνητικών συνθηκών, είναι μεγάλο και σημαντικό. Ένα έργο με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία με βάση τη δίκαιη ανάπτυξη, την αειφορία και την κυκλική οικονομία. Ένα έργο που απαντά κατά το δυνατόν στις ανάγκες, στις απαιτήσεις, στις επιθυμίες και στα όνειρα των συμπολιτών μας. Έργο που πραγματοποιήθηκε και πραγματοποιείται σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Έργο πλούσιο και πολυδιάστατο σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, της παιδείας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Με έργα (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, υδροληπτικά, αγροτική οδοποιία κ.ά.), πρωτοβουλίες και δράσεις στηρίξαμε και στηρίζουμε την αγροτική μας οικονομία και ταυτόχρονα στηρίζουμε τον αγώνα των συμπολιτών-αγροτών μας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Κατασκευάζουμε έργα υποδομής και έργα που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των συνθηκών διαβίωσης, στη βελτίωση και στην προστασία της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας και στην προστασία του περιβάλλοντος (παιδικές χαρές, δενδροφυτεύσεις, υδρεύσεις, αποχετεύσεις, διαμορφώσεις, ανακαινίσεις κι ανακατασκευές πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, ασφαλτοστρώσεις, αντιπλημμυρικά, διευθετήσεις, παρεμβάσεις, καθαρισμοί, αποκαταστάσεις, απολυμάνσεις και κάθε είδους εργασίες που ξεμπλόκαραν χρόνιες καταστάσεις και δίνουν λύσεις σε προβλήματα που προϋπήρχαν ή ανακύπτουν καθημερινά στον αγροτικό κι αστικό χώρο.

Έργο σημαντικό έχουμε να παρουσιάσουμε επίσης στους τομείς της παιδείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού (κατασκευές, ανακατασκευές, εξωραϊσμοί, εξοπλισμοί, ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων, επισκευές, συντηρήσεις, φωτισμοί, χλοοτάπητες, ταρτάν, βελτιώσεις αθλητικών χώρων, συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων, προγράμματα ενημέρωσης-πληροφόρησης κ.ά.). Βρισκόμαστε, πάντα, δίπλα και σε αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική μας κοινότητα, τους συλλόγους και τις εθελοντικές μας ομάδες.

Στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία, στηρίζουμε και αναδεικνύουμε τις ενδογενείς δυνάμεις και αξίες, επιβραβεύουμε τις προσπάθειες και τις επιτυχίες, είμαστε ευγνώμονες για όσους προσφέρουν και βοηθούν τον τόπο και τον Δήμο μας, στηρίζουμε αυτούς που μας στηρίζουν.

Στο περίγραμμα της εφαρμογής των μέτρων προστασίας και προφύλαξης από τον κορονοϊό δυστυχώς σημαντικές κι εμβληματικές πρωτοβουλίες κι εκδηλώσεις του Δήμου μας δεν πραγματοποιήθηκαν. Η πανδημική κρίση από την άλλη μεριά επιβεβαίωσε τα γρήγορα κι αποτελεσματικά αντανακλαστικά του Δήμου μας και τα αισθήματα και τις πράξεις αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς των συμπολιτών και της κοινωνίας μας στο κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης και των επιπτώσεων της νόσου.


Ας τονιστεί ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού και του προγραμματισμού νέων έργων στο Δήμο μας έχουμε καταθέσει προτάσεις για την ένταξη και τη χρηματοδότηση τους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε πόρους από παράλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα κι εργαλεία. Διεκδικούμε την παραχώρηση ακινήτων κι εκτάσεων του δημοσίου που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας, διεκδικούμε την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας σε όλους τους τομείς. Τέλος η Δήμαρχος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή στον διάλογο, στον εποικοδομητικό διάλογο, στο γόνιμο διάλογο και στη συζήτηση μ΄ επιχειρήματα και τεκμηριωμένες προτάσεις. Είμαστε υπέρ της συναίνεσης, των καθαρών συμφωνιών, είμαστε υπέρ της πολυφωνίας και του πλουραλισμού.

Λέμε όχι στην παραφωνία, όχι στην παραπληροφόρηση, όχι στη συκοφαντία και στη λασπολογία, όχι στις ατέρμονες συζητήσεις και στους μονολόγους χωρίς ουσία. Λέμε όχι στις ενέργειες εκείνων που προσπαθούν να δημιουργήσουν ψεύτικες και σκόπιμες εντυπώσεις, να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα, να προκαλέσουν προκειμένου να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας κι ουσιαστικά να κερδίσουν έστω και την αρνητική δημοσιότητα την οποία ορισμένοι προσπαθούν απεγνωσμένα να προβάλλουν και να εκμεταλλευθούν για προσωπικό τους όφελος.


Πηγή: Νέα της Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365