Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

Νέα πνοή με νέους ανθρώπους - Ανανεωτικός αέρας για το ποδόσφαιρο της Πέλλας

Νέα πνοή στο ποδόσφαιρο της Πέλλας

Ένας νέος ανανεωτικός αέρας και μια θετική αύρα αναβλύζει στο ποδόσφαιρο της Πέλλας. Νέοι άνθρωποι γεμάτοι όρεξη και διάθεση είναι έτοιμοι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή με νέα πνοή για το καλό των ομάδων, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων. 


Άλλωστε κοινός τόπος όλων αυτών των ανθρώπων είναι αφενός η αγάπη και η γνώση τους για το τοπικό μας ποδόσφαιρο και αφετέρου η ανάγκη για μια νέα αρχή με όραμα για το μέλλον. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την βαθιά γνώση και των αναγκών που έχουν οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές και σωματεία. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται λύσεις σε αυτά. 


Έτσι τώρα που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο νέες προκλήσεις, όπως η διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης των ομάδων, αλλά και η συσσώρευση άλλων σκαλωμάτων, χρειάζονται άνθρωποι ικανοί για να διαχειριστούν τα δύσκολα που είναι μπροστά μας. 


Οι ανάγκες αυτές οδήγησαν ανθρώπους από διάφορες περιοχές, που τους ενώνει η αγάπη τους για το τόποι, να θελήσουν να εργαστούν με ζήλο και με στρατηγικό σχεδιασμό ώστε μια νέα μέρα να ανατείλει για το ποδόσφαιρο της Πέλλας. 


Από αυτή την προσπάθεια δεν λείπουν και οι φίλοι του ποδοσφαίρου που στηρίζουν την νέα κίνηση ώστε τα όνειρα και οι στόχοι που θα φέρουν το ποδόσφαιρο της Πέλλας σε πρώτο πλάνο, καταλαμβάνοντας στον ποδοσφαιρικό χάρτη την θέση που του αξίζει.


Πολλά τα προβλήματα

Αλήθεια είναι ότι σήμερα η υποβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και ειδικότερα του ποδοσφαίρου της Πέλλας, είναι περισσότερο ορατή παρά ποτέ. Το ποδόσφαιρο μας δυστυχώς νοσεί και βρίσκεται σε απαξίωση. Η διαρκής υποβάθμιση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πέλλας έχει οδηγήσει στην σταδιακή απαξίωση του. 


Οι ήρωες ποδοσφαιρικοί παράγοντες σήμερα είναι εντελώς μόνοι, ενώ κάθε χρόνο μειώνονται καθώς δεν μπορούν να κρατήσουν όρθιες τις ομάδες τους. Το αποτέλεσμα κάθε χρόνο τα πρωταθλήματα να χάνουν την αξιοπρέπεια τους. Σχέδιο από τους ιθύνοντες δεν υπάρχει ούτε φυσικά προοπτική. 


Κάθε Σεπτέμβριο το ποδόσφαιρο της Πέλλας φτωχαίνει με τις διαρκείς αποχωρήσεις ιστορικών ομάδων που πέρασαν μέχρι και από τα Εθνικά πρωταθλήματα. Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν υπάρχει καμιά πυξίδα, καμιά βοήθεια και κανένα όραμα για το ποδόσφαιρο της Πέλλας. 


Το ποδόσφαιρο μας από τα μεγάλα σαλόνια έχει βρεθεί στο τέλμα και την υποβάθμιση. Δυστυχώς σήμερα κάποιοι αντιλαμβάνονται την διοίκηση ως μια γραφειοκρατική διαδικασία διεκπεραίωσης δελτίων ποδοσφαιριστών και ποινών, νομίζοντας πως αν χαριστούν παράβολα στις ομάδες, αυτό λύνει και το πρόβλημα. 


Δυστυχώς το ζήτημα είναι δομικό καθώς και πάλι η ΕΠΣ Πέλλας θα πρέπει να λειτουργεί συλλογικά και στρατηγικά. Να έχει ως αυτοσκοπό τα αναπτυξιακά σχέδια του αθλήματος και των σωματείων σε βάθος πενταετίας και όχι ως αυτοσκοπό τις καρέκλες, τις δημόσιες σχέσεις και τα ταξίδια στην Πρωτεύουσα. 


Τα σωματεία επιζητούν ουσιαστική βοήθεια ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση και την πανδημία, μιας και οι όποιες διευκολύνσεις αποτελούν ασπιρίνη στον καρκίνο.


Έτσι χρειάζονται νέοι άνθρωποι γνώστες του αθλήματος που δεν είναι εγκλωβισμένοι στον δικό τους μικρόκοσμο και αποκομμένοι από το άθλημα, έχοντας πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, δίδοντας παράλληλα οξυγόνο στους απελπισμένους παράγοντες και ζωντανεύοντας σταδιακά ένα νεκρό τοπικό που κινδυνεύει να αφανιστεί, σε ένα ζωντανό κύτταρο που φέρει το ποδόσφαιρο στην πρώτη γραμμή και πάλι.


Μια νέα συλλογική προσπάθεια φαίνεται πως γεννιέται από ανθρώπους που πονούν, πληρώνουν και έχουν όνειρα για το ποδόσφαιρο της Πέλλας. Που έχουν σχέδιο, στόχους, νέες ιδέες για την αναγέννηση του αθλήματος με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση των ακαδημιών ώστε να δούμε και πάλι να βγαίνουν νέα ποδοσφαιρικά φυντάνια από την περιοχή μας. 


Να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Να δούμε νέους προπονητές, διαιτητές ώστε όλοι μαζί να γυρίσουν σελίδα και να ανάψουν τα ποδοσφαιρικά φώτα της Πέλλας. Άλλωστε οι αγώνες, οι αγωνίες και οι ελπίδες είναι κοινές!!!


Πηγή: Τα Νέα της Πέλλας

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365