Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Αντίδραση του Δημάρχου Δ. Γιάννου στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Έδεσσας

Διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου

Διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου:

Αγαπητοί συμπολίτες,

η συνεχής υποβάθμιση της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Έδεσσας, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, εγκυμονεί κινδύνους για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας και των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Με παρέμβασή μου στις 23-09-2021 έκανα γνωστή στον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, την υποβάθμιση της Παθολογικής μας Κλινικής αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία και τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης της λειτουργίας της με κάθε τρόπο. Δυστυχώς, στα προβλήματα αυτά προστίθενται και τα αντίστοιχα της ΜΕΘ. 

Τονίζω ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στη σκέψη για συγχώνευση της Παθολογικής Κλινικής  με αυτή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την αντίστοιχη διαδικασία για τη ΜΕΘ, καθώς χωρίς Παθολογική και ΜΕΘ το Νοσοκομείο θα υποβιβαστεί σε Κέντρο Υγείας και ουσιαστικά θα πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Θα υποβαθμιστεί ένας στυλοβάτης της δημόσιας υγείας και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια όλων όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης στην Έδεσσα και την Πέλλα. Φυσικά, θα ζητηθεί η στήριξη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς πρόκειται για ένα κομβικής σημασίας πρόβλημα για τον Δήμο Έδεσσας που απαιτεί ενότητα και ομοψυχία, ενώ θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι Αλμωπίας και Σκύδρας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη δράση μας και να τεθεί ένα πλαίσιο προτάσεων που θα υποβάλουμε στο Υπουργείο Υγείας. Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε την στήριξη του κόσμου γιατί το Νοσοκομείο της Έδεσσας αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για την περιοχή που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί. 


Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365