Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ι. Τζαμτζής: Κατασκευή του δρόμου που συνδέει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό

Δελτίο Τύπου

Ένα καθοριστικής σημασίας έργο, που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό προϊόν του Νομού μας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την Π.Ε. Πέλλας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής υπέγραψε χθες (30/09) την εισήγηση που θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την έγκριση υπογραφής σύμβασης, η οποία αφορά στην κατασκευή δρόμου, μήκους 6,7 χλμ., που θα συνδέει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα. Το κόστος εκπόνησης της μελέτης του έργου ανέρχεται σε 501.507 ευρώ.

Λόγω του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Αλμωπίας, ο κ. Τζαμτζής το Νοέμβριο του 2019, παρουσίασε την πρόταση αυτή στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε τη θετική του απόφαση. Μια απόφαση που ελήφθη τελικά πριν λίγες μέρες. Αυτό σημαίνει, ότι η Π.Ε. Πέλλας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πλήρως την εκπόνηση της μελέτης, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση, αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή, που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής έκανε την εξής δήλωση:

«Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών της Αλμωπίας και όλης της Πέλλας αλλά και των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με τον τουρισμό, γίνεται πράξη. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα υλοποιήσει εξολοκλήρου η Π.Ε. Πέλλας και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στην Πέλλα και ιδιαίτερα στην Αλμωπία, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό στην ΠΕ Πέλλας. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης ζήτησα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας τη θετική του απόφαση για να προχωρήσει η ΠΕ Πέλλας στη κατασκευή του δρόμου, που θα ενώσει το Χιονοδρομικό Κέντρο και τον Άγιο Αθανάσιο με τα Λουτρά και την Αριδαία βοηθώντας την ανάπτυξη και άλλων περιοχών στην Πέλλα και την Αλμωπία». 


8 σχόλια:

  1. Ήμουν νιος και γερασα..... το 90% ολων αυτων που μας εταζαν δρομο εχουν ποια πεθανει και δρομο δεν είδαμε τωρα παλι μελετες και εργο μηδεν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aσε μας ρε Τζαμτζη δρομο 6,7 χιλιομετρα. Τελεφερικ θα φτιαξεις; Ο δρομος απο την Ορμα για Καϊμακτσαλαν ειναι ετοιμος εδω και 15 χρονια. 3 χιλιομετρα ασφαλτο δεν πατε να ριξετε για να δοθει σε κυκλοφορία μην τυχόν παραπονεθεί η Εδεσσα. και μας λες οτι θα φτιαξετε καινουριο δρομο με 500 χικιαρικα μονο; Ποιον δουλευετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβες. Την μελέτη θα πληρώσει 500 χιλιάρικα. Το έργο θα είναι 2~3 εκατομμύρια.
      Πεταμένα λεφτά.

      Διαγραφή
  3. Την ιστορία αυτού του δρόμου την ακούμε εδώ και τριάντα χρόνια περίπου. Αλλά όπως λένε και στο χωριό μου, τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αυτόχθονες της Αλμωπίας περιμένουν δρόμο από επαγγελματίες πολιτικούς.
    Η Έδεσσα δεν φημίζεται για την υποστήριξη όλου του νομού παρά μόνο της Έδεσσας και του Αγίου Αθανασίου

    Καληνύχτα Αλμωπία μην κάνεις όνειρα γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν μικρότερος και θυμάμαι όταν χιονιζε πολύ εκείνα τα χρόνια η Αλμωπία ήταν αποκλεισμένη και στην Έδεσσα κυκλοφορούσαν κανονικά.
      Πριν λίγες μέρες με την βροχή εδώ δεν είχαμε ρεύμα για ώρες και στην Έδεσσα όλα κανονικά.
      Έκλεψαν το χιονοδρομικό από την Αλμωπία και τώρα ζητάτε δρόμο?

      Διαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόση παπάντζα; τόσο σανό; Φτάνει με τις αστείες προτάσεις...Υπάρχουν ήδη 2,5 δρόμοι για το Χ.Κ. (Αγίου Αθανασίου, Κερασιάς, Όρμας) οι οποίοι βρίσκονται από κακή έως άθλια κατάσταση. Αν ενδιαφέρεστε για την ανάπτυξη της περιοχής αντί να πετάτε άσκοπα χρήματα σε ανούσιες μελέτες, κάντε μία κεντρική μελέτη (master plan) που να περιλαμβάνει με σειρά προτεραιότητας την ανάπτυξη του Χ.Κ. (επέκταση και εκσυχρονισμός), της λουτρόπολης και να υλοποιείται όποτε υπάρχουν χρήματα. Για τους φίλους που ονειρεύονται το τελεφερικ, καλά είναι τα όνειρα, αλλά αν δεν αυξηθεί οι επισκεψιμότητα του Χ.Κ. και των λουτρών ένα τέτοιο έργο δεν θα είναι βιώσιμο. Από έναν πολίτη της Αλμωπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365