Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Τι θα ισχύει από το Σάββατο

Διαβάστε λεπτομέρειες

Στο «κόκκινο» συνεχίζει να βρίσκεται η Π.Ε. Πέλλας, με τα κρούσματα να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, από το ερχόμενο Σάββατο και η περιοχή μας, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα ανεξαρτήτως κρουσμάτων, εισέρχεται στη νέα περίοδο της πανδημίας. Με περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους πολίτες, που θα μπορούν να απολαμβάνουν όλο και περισσότερα πράγματα που θα θυμίζουν την προ κορονοϊού εποχή.

Οι «κόκκινες» περιοχές, όπως είναι η Π.Ε. Πέλλας, θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι τήρηση των αποστάσεων.


Οι «κόκκινες» περιοχές θα ανακοινώνονται ώστε να υπάρχει εγρήγορση του πληθυσμού είπε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.


Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν από το Σάββατο 9/10:


- Ο «χάρτης» της πανδημίας θα ενημερώνεται για την ενημέρωση των πολιτών δίχως να υπάρχουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές, με αυτά που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.


- Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης παύει να ισχύει για τις κόκκινες περιοχές.


- Στους κλειστούς χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία.


- Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.


- Οι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους δεν θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.


Τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα είναι κανονικά με μάσκες, ανεξαρτήτως αν είναι ο χώρος είναι αμιγής ή μεικτός.


Στην ουσία χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες, οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.


Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορονοϊού.


Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.



5 σχόλια:

  1. και ποιός θα ελέγχει τους ανεμβολίαστους σε τόσα μαγαζιά? οι ιδιοκτήτες?Ας ελπίσουμε οτι στην είσοδο κάθε μαγαζιού θα υπάρχει έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι οι ιερείς στα χωριά να συμβουλεύουν υπέρ του εμβολιασμού όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Τα άλλα θα τα βρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή...εμβολιαστειτε για να περνάτε καλά, να διασκεδάσετε, να χορεύετε κλπ...δεν μας είπατε όμως , αφού βάσει των λεγόμενων των "επιστημόνων" κολλάνε και οι εμβολιασμενοι παρ'ολαυτα θα κάνουν ότι γουστάρουν, άρα θα διασκορπουν και τον κορωνοϊο. Θα είναι "φωλιές" κοβιντ. Άρα δεν σας νοιάζει η εξάπλωση του ϊου, αλλά να κάνουμε εμβόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάση των λεγόμενων των επιστημόνων οι εμβολιασμένοι ούτε κολλάνε με την ίδια συχνότητα, ούτε μεταδίδουν με την ίδια συχνότητα. Οπότε καλό είναι όταν αναφέρεστε στα λεγόμενα των επιστημόνων να αναφέρετε όλη την αλήθεια, όχι μονο ότι σας συμφέρει. Επίσης οι εμβολιασμένοι κατά 90% κολλάνε από ανεμβολίαστους. Εμβολιασμένος έχει ελάχιστες πιθανότητες να κολλήσει εμβολιασμένο. Καλό ειναι να καταλαβαίνετε την διαφορά.

      Διαγραφή
    2. Αστο αυτό μην το λες καν.
      Δικοι μου γνωστοι που εμβολιαστηκαν ξανακωλησαν και την εβγαλαν ξάπλα μια εβδομαδα.
      Απλα δεν μπηκαν σε νοσοκομείο.
      Καιοσο για τα λεγόμενα τον επιστημόνων και αυτοί κολλάνε και μπορουν να το μεταδώσουν οπως ολοι μας με την διαφορά οτι δεν θα το περασουν βαρια.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365