Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ο Γρίφος της Καρατζόβας: Το αποστακτήριο και η οικογένεια του κ. Γραπίδη - Δείτε την λύση του προηγούμενου γρίφου

Λύστε τον Γρίφο - Γράφει ο ACHRIDA365

Κάποτε πριν αρκετά χρόνια βρεθήκαμε στο αποστακτήριο της οικογένειας Γραπίδη στο χωριό της Ίδας, εκεί ήταν ο παππούς της οικογένειας ο οποίος καθόταν σε περίοπτη θέση και απολάμβανε το τσίπουρό του, παρέα με τους καταπληκτικούς μεζέδες τους οποίους είχε επιμεληθεί ο ίδιος στην αυτοσχέδια σχάρα που είχε κατασκευάσει μόνος του. 


Αφού μας κέρασε άφθονο τσίπουρο λέγοντάς μας όμορφες και πιπεράτες ιστορίες από το παρελθόν και κυρίως από τα παιδικά του χρόνια, κάποιος τον ρώτησε πόσα αδέρφια είχε και αυτός μας είπε ακριβώς τα εξής: «Οι γονείς μου είχαν μεγάλη οικογένεια, μια φορά παντρεύτηκαν και ποτέ δε χώρισαν. Εγώ έχω τόσους αδερφούς όσες και αδερφές. Κάθε αδερφή μου έχει διπλάσιους αδερφούς από αδερφές». Πόσες αδερφές έχει;    

ACHRIDA365


*Λύστε τον γρίφο και δώστε την απάντηση στα σχόλια.


* Η σωστή απάντηση θα δοθεί στον γρίφο της επόμενης βδομάδας.


ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ (Ο «φονεύς των γιγάντων» και τα παράλογα της super league 2): ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΝΑ ΕΝΑ, ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

10 σχόλια:

  1. Γραπίδης και Ίδα όχι ρε παιδιά κάτι κάνετε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια εξαιρετικός ο γρίφος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3 κορίτσια και 4 αγόρια, άρα έχει τρεις αδερφές. Αυτό ταιριάζει στα λεγόμενα του παππού. Πολύ καλός γρίφος και γενικά μπράβο σας για την ανάρτησή σας. Χρήστος από Κουφάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 αδερφές γνωστός γρίφος αλλά μπράβο Aridaia365 για τη συσχέτιση του γρίφους με το αντίστοιχο χωριό της Πέλλας, πολύ καλή διαφήμιση για την περιοχή σας οι γρίφοι σας και ο τρόπος που τα γράφετε. Συγχαρητήρια για την ιδέα σας. Από Αθήνα ένας μισός Καρατζοβιτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365