Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Ο χάρτης των ανεμβολίαστων: Κάτω από το φράγμα του 70% η Π.Ε. Πέλλας

Οι «πρωταθλήτριες» στον εμβολιασμό

Ποσοστά κάτω του 70% καταγράφουν αναφορικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων τους 68 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας.


Πολύ μακριά από τον στόχο της ανοσίας εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.


Σε 68 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας τα ποσοστά του εμβολιασμού των πολιτών παραμένουν «κολλημένα» κάτω του 70% στον γενικό πληθυσμό, με την εικόνα να είναι καλύτερη στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, αν και 24 Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα κάτω από το «φράγμα ασφαλείας».


Ιδιαίτερα απογοητευτική η περίπτωση της Ευρυτανίας, όπου μόλις ένα 37% έχει εμβολιαστεί, αλλά και η Φωκίδα με 52% και η Αρκαδία με 59%.


Χαμηλά ποσοστά παρουσιάζει, παράλληλα, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και η Βόρεια Ελλάδα, με το Κιλκίς, την Πιερία και τη Δράμα να εμφανίζουν ποσοστά εμβολιασμού κάτω από 50% και άλλες 12 Π.Ε. (Σέρρες, Πέλλα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Έβρος, Φλώρινα, Ξάνθη, Καβάλα, Γρεβενά, Ροδόπη, Καστοριά, Λάρισα) να μην ξεπερνούν το 60%, γεγονός που αποτυπώνεται και στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.


Οι «πρωταθλήτριες» στον εμβολιασμό

Σε 30 περιοχές της χώρας η ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό από 70% έως 78%, ενώ μόλις σε 19 Περιφερειακές Ενότητες ξεπερνούν το 80%.


Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νησιωτικές περιοχές, οι οποίες φαίνεται ότι συμμετείχαν μαζικά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ενώ ένας από τους λόγους των υψηλών ποσοστών που καταγράφουν, ιδιαίτερα κάποια νησιά, όπως για παράδειγμα η Ικαρία (102%), η Κάρπαθος (103%) και η Μήλος (109%), είναι το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες ή ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών επέλεξαν να εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.


Τι συμβαίνει με την Αττική

Στο λεκανοπέδιο αρνητική πρωτιά στους εμβολιασμούς έχει η Δυτική Αττική με 45%.


Ακολουθούν η Ανατολική Αττική με 55%, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 62%, ο Κεντρικός και Νότιος Τομέας με 66% και 67% αντίστοιχα, και τέλος ο Βόρειος Τομέας με 72%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365