Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απείλησαν και τους αστυνομικούς με μηνύσεις κι επίταξη – Η μεγάλη τους γκάφα

Εκσφενδόνισαν απειλές για μηνύσεις και επίταξη ακόμα και στους αστυνομικούς

«Μας δηλητηριάζει τα παιδιά, τα βασανίζει, δεν τα λυπάται;» φώναζαν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην καταδρομική επίθεση στον Γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας. «Έβαλαν αρχικά σε λάθος αυτοκίνητο τον διευθυντή» λέει αυτόπτης μάρτυρας. Εκσφενδόνισαν απειλές για μηνύσεις και επίταξη ακόμα και στους αστυνομικούς.


«Πήγα να αφήσω το παιδί μου στο σχολείο και είδα μία ομάδα 4-5 ατόμων οι οποίοι είχαν τον Γυμνασιάρχη στριμωγμένο στην καγκελόπορτα», δηλώνει στο newsit.gr o Αντώνης Γιοβανόπουλος, εκπαιδευτικός που είχε πάει να αφήσει το παιδί του στο σχολείο του Αιγινίου.


«Ακολούθησε τον διευθυντή. Αυτοί ήταν από την μέσα μεριά, εγώ απέξω και τον πίεζαν. Ο άνθρωπος φώναζε βοήθεια. Μόλις κατέβηκα από το αυτοκίνητο έβγαλα τρεις φωτογραφίες αλλά μόλις μου είπε ‘’Αντώνη βοήθεια’’ λέω εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Προσπάθησα να τους ηρεμήσω, εκείνοι ανένδοτοι. Μάλιστα όταν τους είπα ‘’ρε παιδιά θα πάθει τίποτα ο άνθρωπος δεν τον λυπάστε;”.


Εκείνοι μου απάντησαν ‘’εκείνος τα λυπάται τα παιδιά μας που τα δηλητηριάζει βάζοντάς τους δηλητήριο στην μύτη και τα υποχρεώνει να φοράνε μάσκα; Τα βασανίζει’’. Στη συνέχεια τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο αλλά έκαναν λάθος. Ήταν το αυτοκίνητο ενός καθηγητή που έπαθε σοκ ο άνθρωπος. Τον βγάζουν και το βάζουν στο δικό τους αυτοκίνητο. Εγώ για να ηρεμήσω τον Γυμνασιάρχη του λέω ‘’Μην στεναχωριέσαι Διονύση, εγώ θα σε ακολουθήσω δεν θα σε πάνε πουθενά’’.


Εκείνοι τότε μου φωνάζουν ότι θα τον πάνε στο τμήμα. Έξω από το αστυνομικό τμήμα εκείνοι σταμάτησαν και περίμεναν άλλα 2 με 3 αυτοκίνητα. Τον έφεραν στο τμήμα, του έβγαλαν τις χειροπέδες. Στη συνέχεια επειδή ήταν σε άσχημη κατάσταση ο διευθυντής τον πήρα και πήγαμε στο Κέντρο Υγείας.


Εν τω μεταξύ ο διευθυντής είχε και ένα τσαντάκι και αυτό ήταν κατά λάθος από τον πανικό στο αυτοκίνητο του συναδέλφου μας ο οποίος μου είπε ότι το παρέδωσε στην Αστυνομία. Γύρισα λοιπόν από το νοσοκομείο, πήγα στην Αστυνομία πήρα το τσαντάκι και του το πήγα ξανά στο Κέντρο Υγείας όπου ήταν για αρκετή ώρα ώσπου να ηρεμήσει. Εγώ και ο άλλος εκπαιδευτικός πήγαμε για μάρτυρες».


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από την ΕΛ.ΑΣ., οι αυτοποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μπήκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα και είπαν ότι συνέλαβαν τον διευθυντή του σχολείου γιατί «παραβιάζει το Σύνταγμα και εμείς είμαστε η Αστυνομία του Συντάγματος και σε φέρνουμε στο τμήμα γιατί δεν έχουμε κρατητήρια. Έπρεπε η ελληνική αστυνομία ήδη να σε είχε συλλάβει» φώναζαν στον γυμνασιάρχη και στους αστυνομικούς.


«Σας φέραμε τον κακούργο» έλεγαν στους αστυνομικούς

«Μόλις τους είδαμε ξαφνιαστήκαμε βλέπουμε τον άνθρωπο (γυμνασιάρχη) που τον ξέραμε, του βγάλαμε αμέσως τις χειροπέδες και βάλαμε χειροπέδες σε αυτούς.» Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας που μίλησε στο newsit.gr, οι δράστες όταν τους πέρασαν σε εκείνους χειροπέδες αντέδρασαν και ρωτούσαν «Για ποιο λόγο; Εμείς φέραμε εδώ τον κακούργο και βάζετε σε εμάς χειροπέδες; Θα απολογηθούμε δια υπομνήματος. Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα. Κάναμε ό,τι λέει το Σύνταγμα».


Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι «οι αυτοποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» δεν είναι όλοι από το Αιγίνιο παρά μόνο τρεις. Είναι άλλοι δύο από το νομό Πιερία αλλά νότια, καμία σχέση. Άλλοι είναι από Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Τρίκαλα».


Μάλιστα δεν δίστασαν να απειλήσουν και τους ίδιους τους αστυνομικούς με μηνύσεις αλλά και επίταξη.


Το newsit.gr ανακάλυψε και τον λογαριασμό των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στο facebook υπό την κεκαλυμμένη ονομασία «Σύλλογος Φίλων Τεχνών Έαρ», μέσω της οποίας ενημέρωναν τους ομοϊδεάτες τους για τις κινήσεις τους με αποκορύφωμα την επίθεση στον διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας. Το προφίλ αυτό διαχειρίζεται ο Κ.Κ. και η δασκάλα χορού Αρετή η οποία συνελήφθη μαζί με άλλα δέκα άτομα για την επίθεση στον γυμνασιάρχη, έχει περισσότερους από 630 διαδικτυακούς φίλους και ακολούθους.




Το πρωί της Παρασκευή, οπότε και έγινε η απίστευτη επίθεση στον Γυμνασιάρχη Αιγινίου, η Α.Κ. είχε αναρτήσει ένα κείμενο απευθυνόμενη στους διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου στο Αιγίνιο Πιερίας-εκεί όπου φοιτά και το παιδί της, ενώ σε άλλη ανάρτηση κάνει ξεκάθαρα λόγο για επίταξη.




«Δεν ήταν προσχεδιασμένη η αρπαγή του διευθυντή του σχολείου»

Για την υπόθεση των 11 συλληφθέντων στο Αιγίνιο Πιερίας, που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι άρπαξαν τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου μέσα από το σχολείο και τον οδήγησαν με χειροπέδες στο Α.Τ., μίλησε στον Status 107,7 και τον ο συνήγορος τους, Βασίλης Νουλέζας.


Σύμφωνα με όσα είπε «η δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων, η οποία είναι είναι ενδεχομένως έκνομη, ποινικά, κολάσιμη, στηρίζεται στο ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος, που μιλάει για το δικαίωμα του πολίτη να υπερασπίζεται το Σύνταγμα έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»


Ο κ.Νουλέζας ανέφερε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι με τους περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων λόγω της πανδημίας, έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.


Τόνισε ακόμα ότι δεν υπήρχε πρόθεση αρπαγής του διευθυντή του σχολείου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν κάτι προσχεδιασμένο και ότι μόνο δύο εκ των συλληφθέντων είχαν ενεργό συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365