Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Μοιάζει με απλό κρυολόγημα η Όμικρον: Πρέπει να απομονωθούμε ακόμα και αν το...τεστ είναι αρνητικό

Moιάζει με κρυολόγημα αλλά δεν είναι...

Τα συμπτώματα που προκαλεί η Όμικρον είναι πάρα πολύ ήπια, μπορεί να είναι λίγο συνάχι και μπούκωμα που μοιάζει με κρυολόγημα.


Έτσι, ακόμα και μετά από ένα αρνητικό self test ή rapid test ακόμα και...PCR στην περίπτωση της μετάλλαξης αυτής μπορεί να μην είναι πραγματικό. Για αυτό άλλωστε βγήκε και ένα νέο PCR τεστ για να «πιάνει» και την Όμικρον και τις συγγενικές παραλλαγές τις.


Εξάλλου, πριν από λίγες μέρες σύμφωνα με δημοσίευμα του Quardian επιστήμονες είχαν εντοπίσει μια παραλλαγή της Όμικρον που δεν ανισχνεύεται από τα PCR τεστ.


Έτσι λοιπόν, όπως συστήνουν οι ειδικοί τις τελευταίες μέρες με αυτά τα απλά συμπώματα οφείλουμε να μείνουμε σπίτι μας και να μην πάμε στη δουλειά μας.


O πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Εξαδάκτυλος τόνισε από την πλευρά του «ότι όποιος έχει συμπτώματα, ακόμη και όταν έχει αρνητικό test, θα πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό».


Από την πλευρά της Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι:


«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας».


Σε κάθε περίπτωση, το μπούκωμα και το συνάχι είναι αρκετά ώστε να μας «προειδοποιήσουν» ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας για να μην διασπείρουμε τη νόσο.


Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Επιτροπής επιβεβαίωσε την εγκυρότητα της ειδικής μεθόδου που ανέπτυξε για την ανίχνευση της παραλλαγής Όμικρον όπως ανακοινώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου.


Όλα τα εργαστήρια που διενεργούν τεστ PCR, όπως αναφέρει το news4health,  θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη νέα μέθοδο για να ανιχνεύσουν και να ταυτοποιήσουν την Όμικρον χωρίς να απαιτείται η δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία της αλληλούχησης DNΑ.


Σε ειδικά τεστ ανίχνευσης της Όμικρον που διενεργήθηκαν από το Κοινό Κέντρο Ερευνών, η νέα μέθοδος PCR αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική.


Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέθοδος παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε εργαστήριο που χρησιμοποιεί συνήθη τεχνολογία PCR να εντοπίζει γρήγορα την παραλλαγή Όμικρον χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία της αλληλούχησης.


Το τροποποιημένο αντιδραστήριο που αναπτύχθηκε από το Κοινό Κέντρο Ερευνών μπορεί να παραγγελθεί από τους τακτικούς παρόχους τεστ PCR για άμεση χρήση.


Moιάζει με κρυολόγημα αλλά δεν είναι...


Τα «σημάδια» της Όμικρον τις πρώτες 48 ώρες:


Ρινική καταρροή


Ξηρός λαιμός


Πονοκέφαλος


Κόπωση


Φτέρνισμα


Υπενθυμίζεται επίσης όπως μάλιστα εξήγησε σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορονοϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό.


Επίσης, όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος αυτό σημαίνει ότι προκαλεί ό,τι και το κοινό κρυολόγημα και όχι τόσο πνευμονία. Επίσης, τα συμπτώματα που εκδηλώνονται από τη μόλυνση με την Όμικρον είναι σχεδόν ίδια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος.


3 σχόλια:

  1. η πανδημία φανέρωσε όσους δεν αντέχουν το σπίτι τους.Φανέρωσε ποιός ανήκει στο καφενείο και ποιός στην οικογενεια.
    Απλά πράγματα.
    Υπάρχει ωραιότερο πράγμα να είσαι σπίτι με την οικογένεια σου ?
    υγ.Αν έχεις οικονομικό πρόβλημα δεν έχεις ήδη οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε μας κουκλίτσα μου.Εντελώς άστοχο το σχόλιό σου!

      Διαγραφή
  2. Αλήθεια τώρα,πιστεύετε οτι θα κάτσει κανένας σπίτι με ενα απλό μπούκωμα? 🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365