Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ο Γρίφος της Καρατζόβας: Το πηγάδι και το σκουλήκι στο χωριό Ριζοχώρι

Λύστε τον Γρίφο - Γράφει ο ACHRIDA365

Ένα σκουλήκι έπεσε σε ένα πηγάδι από τα πολλά που υπάρχουν στο χωριό Ριζοχώρι, το πηγάδι είχε βάθος 30 μέτρα. Το σκουλήκι προσπάθησε να βγει, λόγω των συνθηκών κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέβαινε 3 μέτρα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας γλιστρούσε 2 μέτρα προς τα κάτω.

Τελικά κατάφερε το σκουλήκι να βγει από το πηγάδι; και αν ναι σε πόσες μέρες;

To Ριζοχώρι (μέχρι το 1926 ονομαζόταν Ρούζινο) είναι χωριό του δήμου Αλμωπίας, της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, το Ριζοχώρι έχει 443 κατοίκους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 150 μέτρων. Υπάγεται στην τοπική κοινότητα Μηλεάς.

Το χωριό είχε μουσουλμανικό πληθυσμό σύμφωνα με τον χάρτη Κοντογόνη και την στατιστική Κιντσώφ, ενώ σύμφωνα με τον Χαλκιόπουλο και τον Μιλόγιεβιτς είχε και χριστιανούς κατοίκους. Στην απαρίθμηση του 1913 είχε 266 κατοίκους και στην απογραφή του 1920 είχε 233 κατοίκους. Με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923, οι μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στην Τουρκία και στο χωριό εγκαταστάθηκαν 74 προσφυγικές οικογένειες, κυρίως από τον Πόντο. Στην απογραφή του 1928 είχε 298 κατοίκους και στην απογραφή του 1940 ο πληθυσμός του είχε αυξηθεί σε 511. Το Ριζοχώρι υπαγόταν στην κοινότητα Μηλεάς και με το πρόγραμμα Καποδίστριας, ο οικισμός προσαρτήθηκε στον δήμο Εξαπλατάνου το 1997. Με το πρόγραμμα Καλλικράτης, προσαρτήθηκε στον δήμο Αλμωπίας. 


πηγή: https://el.wikipedia.org›wiki/Ριζοχώρι/


ACHRIDA365


*Λύστε τον γρίφο και δώστε την απάντηση στα σχόλια.


* Η σωστή απάντηση θα δοθεί στον γρίφο της επόμενης βδομάδας.


ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ (Το παραδοσιακό καφενείο της Ίδας) 8 τραπέζια 

6 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365