Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πολικές θερμοκρασίες στα ορεινά της χώρας - Η χαμηλότερη στο Καϊμακτσαλάν

Δείτε τις θερμοκρασίες

H κακοκαιρία «Διομήδης» έφυγε αλλά το τσουχτερό κρύο παραμένει στη βόρεια Ελλάδα, με κατά τόπους ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες και θερμοκρασίες που βρίσκονται υπό το μηδέν.


Οι χαμηλότερες τιμές που κατέγραψε από την αρχή της ημέρας το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr εντοπίστηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στην Πέλλα, όπου ο υδράργυρος έδειξε -14 βαθμούς Κελσίου, στο Λαϊλιά Σερρών (-12,2) και στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου Ημαθίας (-11,7).


Διψήφιες σχεδόν (αρνητικές) τιμές σημειώθηκαν στη Βλάστη Κοζάνης (-9,7) και στην Κλεισούρα Καστοριάς (-9,5), ενώ στο Βαρικό Φλώρινας το θερμόμετρο έπεσε στους -8,9 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που καταγράφηκε και στο Νευροκόπι Δράμας. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θράκη με τις χαμηλότερες τιμές να καταγράφονται στους Μεταξάδες Έβρου (- 7,3) και στο Διδυμότειχο (-6,9).


Πηγή: iefimerida.gr

3 σχόλια:

  1. Καίμακτσαλάν Αλμωπίας πρέπει να λέγεται ........όχι Βόρρας κλπ...
    Μην ξεχνάτε την παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να λέμε και την Αριδαία Σούμποτσκο; Θα σε ικανοποιούσε αυτο;

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση εχουν τα εντόπικα με την ονομασία Καιμακτσαλαν ρε 2vlo.Τούρκικη λέξη είναι

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365