Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΕΛΣΤΑΤ: 2,5% μειώθηκε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το 2021

Με βάση την ΕΛΣΤΑΤ

Μείωση 2,5% κατέγραψε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης μισθολογικού κόστους το 3ο τρίμηνο του 2021.


Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μισθολογικού κόστους στο τρίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος του έτους υποχώρησε κατά 2,5% χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών) στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 3ου τριμήνου 2020, έναντι αύξησης 2,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 προς το 2019.


Με βάση επίσης την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης μισθολογικού κόστους με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, παρουσιάζει αύξηση 1,2% το 3ου τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 3ου τριμήνου 2020, έναντι αύξησης 3% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 προς το 2019.


Ενώ, ο δείκτης μισθολογικού κόστους με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, παρουσιάζει μείωση 3,2% το 3ο τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 3ου τριμήνου 2020, έναντι αύξησης 2,2% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 προς το 2019.


πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365