Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ο Γρίφος της Καρατζόβας: Μια πολύτεκνη οικογένεια από το Νεοχώρι

Λύστε τον Γρίφο - Γράφει ο ACHRIDA365
Ο Νίκος και η Ελένη ζούν μαζί με τα 12 παιδιά τους στο Νεοχώρι, ένα αρκετά φιλήσυχο και όμορφο χωριό της Αλμωπίας. Κάποια από αυτά τα παιδιά είναι από τον προηγούμενο γάμο του Νίκου και κάποια από τον προηγούμενο γάμο της Ελένης. Ο καθένας τους συνδέεται άμεσα με εννέα από τα παιδιά αυτά.

Πόσα παιδιά απέκτησαν μαζί;

Το Νεοχώρι βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ανήκει στο δήμο Αριδαίας. Το Νεοχώρι έχει υψόμετρο 167 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Αναφέρεται επίσημα, μετά την απελευθέρωση, το 1918 στο ΦΕΚ 152Α - 09/07/1918 να προσαρτάται στην τότε κοινότητα Καρλάτ (Μηλέας). Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, μαζί με το Μοναστηράκι αποτελούν την τοπική κοινότητα Βορεινού που ανήκει στη δημοτική ενότητα Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 395.

Για την ιστορία, το Νεοχώρι ήταν το πρώτο χωριό στο οποίο παρήχθη ηλεκτροδότηση. Είναι κατά κύριο λόγο ποντιακό χωριό, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων είναι Πόντιοι μικρασιατικής καταγωγής.

(πηγή: " https://el.wikipedia.org›wiki/Νεοχώρι_/)

ACHRIDA365


*Λύστε τον γρίφο και δώστε την απάντηση στα σχόλια.

* Η σωστή απάντηση θα δοθεί στον γρίφο της επόμενης βδομάδας.

ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ: Λεσκοβο το μαρτυρικό χωριό της Αλμωπίας: (Γινόμενο 36 έχουν οι παρακάτω τριάδες: 1-1-36,  1-2-18, 1-3-12, 1-4-9, 1-6-6, 2-2-9, 2-3-6, 3-4-3. Επειδή ο κ. Τραϊανός  που βλέπει το νούμερο του σπιτιού δεν μπορεί να βρει τις ηλικίες, συμπεραίνουμε πως το άθροισμα πρέπει να το έχουν τουλάχιστον δυο τριάδες. Άρα το άθροισμα πρέπει να είναι 13 που το έχουν δυο τριάδες οι 1-6-6 και 2-2-9. Με το στοιχείο ότι ο μεγαλύτερος γιος είναι ξανθός, συμπεραίνουμε πως  υπάρχει μεγαλύτερος, επομένως αποκλείεται η τριάδα 1-6-6 γιατί υπάρχουν δυο μεγαλύτεροι δίδυμοι. Αρα οι ηλικίες τους είναι 2-2-9).

4 σχόλια:

 1. Έστω x ο αριθμός των παιδιών από τον προηγούμενο γάμο του Νίκου, y ο αριθμός των παιδιών από τον προηγούμενο γάμο της Ελένης και z ο αριθμός των παιδιών που έκαναν ο Νίκος και η Ελένη μαζί. Το σύνολο των παιδιών είναι 12 ενώ ο καθένας σχετίζεται άμεσα με 9 από αυτά. Έχουμε λοιπόν τις εξισώσεις:

  x + y + z = 12 (1)
  x + z = 9 (2)
  y + z = 9 (3)

  Οι (2) και (3) συνεπάγονται άμεσα με αφαίρεση ότι x - y = 0, δηλαδή x = y. Επομένως η (1) γίνεται:

  x + x + z = 12

  και επειδή με βάση τη (2) x + z = 9, λαμβάνουμε x + 9 = 12, δηλαδή x = 3. Άρα και y = 3, οπότε z = 9 - 3 = 6.

  Επομένως, είχαν 3 παιδιά ο καθένας από προηγούμενο γάμο και απέκτησαν 6 παιδιά μαζί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αστέρας Νεοχωρίου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365