Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Απεργιακές Συγκεντρώσεις Σωματείων και Φορέων στο Νομό Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Τα σωματεία και οι φορείς του νομού Πέλλας που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα, πήραμε απόφαση και συμμετείχαμε στην οργάνωση των σημερινών απεργιακών συγκεντρώσεων στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που σήμερα έκαναν το βήμα της απεργίας, πήραν τη θέση τους δίπλα στους δεκάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.


Δίνουμε το χέρι σε όσους αυτές τις μέρες αντιμετώπισαν την εργοδοτική βία και τις απειλές, όσους προσπέρασαν αγωνιστικά τις προσπάθειες κυβέρνησης και εργοδοσίας. Όλους τους συναδέλφους που για πρώτη ίσως φορά έγιναν φορείς αισιόδοξων μηνυμάτων μέσα στους χώρους δουλειάς, τόλμησαν να εκφράσουν την γραμμή της οργανωμένης πάλης μέσα σε μεγάλα εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία κι άλλους χώρους. 

Σήμερα διαδηλώσαμε σε Έδεσσα και Γιαννιτσά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και σχεδιασμούς. Για να ακουστεί η φωνή μας, για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. 

Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα που ήρθαν από τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα, παρά τους διάφορους μηχανισμούς που λειτουργούν και υπηρετούν επιδιώξεις της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν τα συμφέροντα της, για να μην ακουστεί η φωνή μας, να σταματήσουν όποιες προσπάθειες οργάνωσης γεννιούνται μέσα σε  χώρους δουλειάς, ανάμεσα στους εργαζόμενους, αλλά και στο χώρο των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, όπου υπάρχουν προβλήματα που μας ενώνουν μπροστά στην διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. 

Από τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και μέσα από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς των συναδέλφων μας από τις βιομηχανίες τροφίμων, τον ιδιωτικό τομέα, τα νοσοκομεία, αλλά και εκπροσώπων άλλων φορέων από τον χώρο των επαγγελματιών της εστίασης, της  αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και βιοτεχνών βγήκε ένα κοινό αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, ενάντια στην ακρίβεια, στις αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην ενέργεια, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό, κόντρα στην εξαθλίωση που μας οδηγούν αυτές οι πολιτικές. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα. Με στόχο να δυναμώσει ακόμα περισσότερο και να συναντηθούμε πιο μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις της  Πρωτομαγιάς!

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις:


Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)

Ά’ ΕΛΜΕ

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα» Πέλλας

Σωματείο Επαγγελματιών Εστίασης και Διασκέδασης Έδεσσας

Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας

Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Πέλλας

Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Έδεσσας – Σκύδρας – Αριδαίας

Σύνδεσμος Εγκαταστατών υδραυλικών - θερμικών - κλιματιστικών έργων Έδεσσας κι Επαρχίας

Σωματείο Κρεοπωλών Έδεσσας

Σωματείο Τεχνιτών Αυτοκινητιστών Έδεσσας

Σωματείο Ηλεκτρολόγων Έδεσσας

Σωματείο Αρτοποιών Έδεσσας

Σωματείο Ζαχαροπλαστών Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365