Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Συνεδρίασε για δεύτερη φόρα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας στα πλαίσια έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.


Συζητήθηκαν τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν σε συνεργασία με όλους τους φορείς, καθώς ήδη από 1η Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ώστε να υπάρξει ετοιμότητα για την προστασία της περιοχής από ενδεχόμενες πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν το θέμα της ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη πυρκαγιών μέσα από μία σειρά ενεργειών, καθώς απαγορεύεται καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο η οποιαδήποτε καύση παντού, όπως και το θέμα των ακαθάριστων ιδιωτικών οικοπέδων όπου συναντάται μεγάλο πρόβλημα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες είτε λείπουν, είτε εμπλέκονται πολλοί στην ιδιοκτησία με αποτέλεσμα, να μην ασχολούνται με τον υποχρεωτικό καθαρισμό των οικοπέδων και να πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από πλευράς των φορέων. Επιπροσθέτως και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και μία άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς, η οποία προγραμματίζεται από το Δήμο να γίνει στα Λουτρά Πόζαρ, λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής. Ακόμη, ο Δήμος μας, συμμετείχε στην άσκηση «ΠΥΡΣΟΣ 2022», που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Υ. Έδεσσας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πολυξένη Νάνου, ενημέρωσε ότι από πλευράς Δήμου, θα υπάρξει ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην οποία από 01/06 θα παραχωρηθεί όχημα για όλη την αντιπυρική περίοδο. Επίσης, αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν ομάδες πολιτικής προστασίας από το εξωτερικό, θα προβλεφθούν ανοιχτοί και κλειστοί χώροι για τη φιλοξενία τους. Τέλος συμφωνήθηκε, να προαχθεί η αξία του εθελοντισμού, για δημιουργία εθελοντικών ομάδων για όλα τα ακραία φαινόμενα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πολυξένη Νάνου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Αριδαίας Γεώργιος Τσιρόπουλος και ο Υποδιοικητής Παναγιώτης Δημόμουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Ευάγγελος Γάκης, η Δασάρχης Αριδαίας Άννα Πουσίνη, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Πέλλας Κων/νος Καφετζής , ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ιατρίδης και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Μαίρη Χριστοπούλου.

Κλείνοντας, όλοι οι συμμετέχοντες, ευχήθηκαν να έχουμε μία ήρεμη περίοδο από άποψη πυρκαγιών και σε σύντομο διάστημα, θα υπάρξει εκ νέου σύγκληση του Σ.Τ.Ο., όπως προβλέπει η νομοθεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365