Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές ο Διονύσης Σταμενίτης (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τυπου
Στις πληγείσες από την ανεμοθύελλα περιοχές βρέθηκε σήμερα το πρωί (24 Ιουνίου 2022) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Αθυρών και Δυτικού ο κ. Σταμενίτης συναντήθηκε με τους κατοίκους και τους παραγωγούς που επλήγησαν από τους χθεσινούς ισχυρούς ανέμους.

Όσον αφορά τις αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες, ο Διονύσης Σταμενίτης ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο το βράδυ της Πέμπτης (23 Ιουνίου 2022) τον πληροφόρησε για την αρνητική εξέλιξη και την εκδήλωση των ισχυρών ανέμων, ζητώντας την ουσιαστική (ΦΩΤΟστήριξη των παραγωγών. Δεδομένου ότι η περιοχή επλήγη από ισχυρή θεομηνία, ο Βουλευτής κατέθεσε πρόταση για άμεση καταγραφή των ζημιών και έγκαιρη αποζημίωση των παραγωγών. Μάλιστα ο Διονύσης Σταμενίτης τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει καταβολή προκαταβολών, βάσει των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2021, καθώς η ζημιά είναι ολοκληρωτική.

Επιπρόσθετα σε επικοινωνία με τον Δήμαρχό Πέλλας κ. Στάμκο και τον Αντιπεριφέρειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στις υποδομές, δημόσιες και ιδιωτικές. Όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης, ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο αρμόδιο για φυσικές καταστροφές και θέματα κρατικής αρωγής, ενημερώνοντας για την τεράστια έκταση των ζημιών. Το επόμενο βήμα είναι ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως πληγείσα από θεομηνία και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια η υποβολή αιτημάτων από Δήμο και Αντιπεριφέρεια ώστε να υπάρξει αποζημίωση για την αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές και στους ιδιώτες. Είναι δεδομένο ότι για την άμεση και θετική έκβαση του θέματος θα υπάρξει στενή συνεργασία του Βουλευτή με όλους τους αρμόδιους.

Με το πέρας των συναντήσεων του ο Βουλευτής Πέλλας δήλωσε σχετικά:

«Τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα, για τα οποία συζήτησα σήμερα με τους κατοίκους της περιοχής. Αυτό που προέχει είναι η καταγραφή των ζημιών ώστε σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και με τον ΕΛΓΑ – για το κομμάτι της αγροτικής παραγωγής – να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί αποζημίωσης και αποκατάστασης.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι σε επικοινωνία τόσο με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή και τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων όσο βέβαια και με τους αρμόδιους Υπουργούς της κυβέρνησης και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ με σκοπό την ουσιαστική και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η κινητοποίηση της Πολιτείας και η στήριξη των πληγέντων είναι δεδομένη. Ο κρατικός μηχανισμός έχει αποδείξει ότι αντιδρά με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι στο παρελθόν και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε όλοι μαζί ώστε το ίδιο να συμβεί και για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας του Δήμου Πέλλας. Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής που θεσμοθέτησε αυτή η κυβέρνηση άλλωστε, έχει ως στόχο την ουσιαστική και γρήγορη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές».







1 σχόλιο:

  1. πως άντεξαν και δεν τον πήραν με τις ντομάτες. Ντροπή έχουν και το θράσος να πάνε στα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365