Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Στη συνάντηση για τα προβλήματα ροδακίνων, νεκταριών και βερίκοκων ο Διονύσης Σταμενίτης

Δελτίο Τύπου

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Ιουνίου 2022 στο Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με πρωτοβουλία του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας, αναφορικά με τα προβλήματα που εμφανίζονται στις δενδροκαλλιέργειες (ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα) συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.


Ειδικότερα στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία καθώς επίσης και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων (θεομηνία GENESIS) που εκδηλώθηκαν το περασμένο διάστημα. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής: 

Α.  Η απότομη μείωση των τιμών των νωπών προϊόντων. 

Β. Η μείωση ζήτησης και υπαξίας των παραγόμενων προϊόντων. 

Γ. Η έντονη καθίζηση της εξαγωγικής δύναμης των δύο κατεξοχήν αγροτικών νομών.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι γνωρίζει το ζήτημα και ήδη οι υπηρεσίες του Υπουργείου εξετάζουν τον τρόπο διαχείρισης του. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στα προβλήματα των παραγωγών, δίνοντας λύσεις και στηρίζοντας ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα μέσα από τη νομοθέτηση νέων εργαλείων που μας επιτρέπουν την αντιμετώπιση των ζημιών που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365