Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Τέλος στο “σβήσιμο” των κλήσεων – Ποιο θα είναι το νέο σχέδιο

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας
Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί εθνικό στόχο, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο 8ο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας. Παράλληλα ο Υπουργός αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης παραβάσεων αλλά και επικαιροποιήσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030. Μία ολοκληρωμένη πολιτική, που εδράζεται στο τετράπτυχο:

-Ασφαλείς δρόμοι


-Υπεύθυνοι οδηγοί


-Κυκλοφοριακή παιδεία

-Δίκαιοι κανόνες για όλους.

Επισήμανε ότι στο πλαίσιο αυτό τίθενται συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι: Αφενός για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 50% έως το 2030. Και αφετέρου, για τη βελτίωση όλων των επιδόσεων οδικής ασφάλειας.

Δηλαδή για βελτίωση σε δείκτες όπως είναι:


-Η υπέρβαση ταχύτητας,

-Η μη χρήση κράνους και ζώνης,

-Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

-Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

-Ή το τόσο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης μετά το ατύχημα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι οι βασικές δράσεις προτεραιότητας του νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου βασίζονται σε οκτώ θεμελιώδεις πυλώνες:

-Ολοκληρωμένος Νόμος Οδικής Ασφάλειας, με επικαιροποιημένο ΚΟΚ

-Αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης Παραβάσεων

-Πιο συστηματική Επιτήρηση της Οδικής Ασφάλειας

-Συνεκτικό Πρόγραμμα Βελτιώσεων στο Υπεραστικό Δίκτυο

-Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επεμβάσεων στις Πόλεις

-Το Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, που έχει ήδη συγκροτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

-Συστηματική Δεκαετή Επικοινωνιακή Πολιτική ευαισθητοποίησης του κοινού

-Και σύσταση ενός καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα Εθνικού Ταμείου Οδικής Ασφάλειας, το οποίο θα συλλέγει τα χρηματικά ποσά από τα πρόστιμα του ΚΟΚ και θα τα κατανέμει στους Δήμους για την υλοποίηση δράσεων Οδικής Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365